Avokádó és cékla saláta mézes sült dióval
Az avokádó és cékla saláta mézes sült dióval és kecskesajttal egy különleges őszi-téli ízvilágú saláta.
Hozzávalók:
A salátához:
– közepes méretű jégsaláta
– 1 nagy avokádó
– közepes méretű (főtt vagy nyers) cékla kis kockákra vágva
– 2-3 dkg morzsolt kecskesajt
– ¼ csésze mézes dió
A saláta öntethez:
– 1 citrom kifacsart leve és reszelt héja
– 3 ek fehér balzsamecet
– 2 ek olívaolaj
– 1 ek méz
– 1 tk mustár
– ½ tk tengeri só
– ¼ tk őrölt fehér és fekete bors
Elkészítése:
Öntsd egy tálba a salátaöntet hozzávalóit és hagyd állni, amíg elkészíted a salátát.
Vágd vékony szeletekre az avokádót, és tedd egy tálba a salátalevelekkel és a főtt vagy nyers céklával együtt.
Öntsd rá a dresszinget, majd a legvégén add hozzá a mézes sült diót és a morzsolt kecskesajtot.
Kapcsolódó cikkek
« Hollandiában a vonatokat már 100%-ban szélenergia működteti Befagytak a Plitvicei-tavak vízesései – ritka látvány »