Avokádó és cékla saláta mézes sült dióval

jan 19 • Fűszer • Impress Magazin

Az avokádó és cékla saláta mézes sült dióval és kecskesajttal egy különleges őszi-téli ízvilágú saláta. 

Hozzávalók:

A salátához:

– közepes méretű jégsaláta
– 1 nagy avokádó
– közepes méretű (főtt vagy nyers) cékla kis kockákra vágva
– 2-3 dkg morzsolt kecskesajt
– ¼ csésze mézes dió

A saláta öntethez:

– 1 citrom kifacsart leve és reszelt héja
– 3 ek fehér balzsamecet
– 2 ek olívaolaj
– 1 ek méz
– 1 tk mustár
– ½ tk tengeri só
– ¼ tk őrölt fehér és fekete bors

Elkészítése:

Öntsd egy tálba a salátaöntet hozzávalóit és hagyd állni, amíg elkészíted a salátát.

Vágd vékony szeletekre az avokádót, és tedd egy tálba a salátalevelekkel és a főtt vagy nyers céklával együtt.

Öntsd rá a dresszinget, majd a legvégén add hozzá a mézes sült diót és a morzsolt kecskesajtot.

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »