Átlátszó üvegpadlókat kapott az Eiffel-torony – szédületes a kilátás!

okt 8 • LifeStyle • Impress Magazin

Az átlátszó üveglapokról szédületes a kilátás. Az első látogatók „hihetetlen és félelmetes” élménynek nevezték a levegőben való sétát. 

A hétfőn felavatott első szinten a látogatók egy része még távol tartották magukat az üvegpadlózattól, a gyerekek viszont lelkesen és félelem nélkül futkároztak a Szajnára és Párizsra elképesztő látvány nyújtó üvegfelületen.

Az első szintet teljesen beüvegezték

Az átlátszó hatást erősíti, hogy az első szintet teljesen beüvegezték. Lebontották és teljesen újjáépítették a két pavilont is, amelyek biztonsági kerítéseit üvegfalra cserélték. A két évig tartó felújítási munkálatok egyik fő célja az volt, hogy a látogatók ezentúl az első szinten is megálljanak, és ne csak a feljebb lévő kilátópontokról tekintsék meg a várost.

A pavilonokban található luxusétterem és üzletek is megújultak, valamint modernizálták az építmény energiaellátását is. Az újonnan felszerelt négy napelem a pavilonokban használt meleg víz felét tudja fűteni, és egy esővíz-tározót is felszereltek, amely a mosdók vízellátásában segít.

Az 1889-ben megnyílt Eiffel-torony naponta 25-30 ezer látogatót fogad a hét minden napján, amely évente hétmillió embert jelent, 85 százalékuk külföldi turista. A francia nevezetességet a világ egyik legsűrűbben látogatott építményének tartják, 2013-ban 73 millió eurós forgalmat bonyolított le.

Zentai Bogi

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »