A hollandok legújabb piaca egy virtuális patkó

okt 8 • Kult & Art, LifeStyle • Impress Magazin

Rotterdam új vásárcsarnokkal gazdagodott. A különleges építményt a belső homlokzatán megjelenő virtuális falfestmények teszik még látványosabbá.

A vidám vásárcsarnok Hollandia első fedett piaca, és a maga nemében Európában a legnagyobb. A látványos építmény belső tere piacként funkcionál, a vásárcsarnok külső íve pedig lakásoknak ad otthont.

Üveg függönyfal

A hatalmas csarnok nem csak formailag és vizuális szempontból érdekes. A zárt piacot üveg függönyfal keretezi, ami teljesen átlátszóvá teszi a hatalmas piac épületét.

11

Lakás és piac: 2 az 1-ben

A hatalmas vásárcsarnok egyszerre piac és otthon. A patkó házban 228 erkélyes apartmant építettek, melyek belső szobái a színes falfestményekre lát rá, külső helységeiből pedig panorámás kilátás nyílik a városra.

22 

Virtuális bőségszaru

A piac szürke kőburkolatát a belső homlokzat színes alumínium panelekre nyomtatott falfestményei teszik egyedivé. A vidám hangulatú Arno Coenen és Iris Roskman által tervezett virtuális bőségszaru képein a piac termékei, színes zöldségek és gyümölcsök jelennek meg kinagyított változatban.

33

Tihanyi Petra

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »