Apró toll diorámák – a madártoll mint vászon…

nov 10 • Kult & Art • Impress Magazin

Chris Maynard a madártollak szerelmese, aki különleges alkotásokat, apró toll diorámákat készít a madárvilág legkülönbözőbb tollaiból.

A madártollak nagy hódolója Chris Maynard gyönyörű tollakat keresgél és választ ki alkotásaihoz, melyeket vászonként használ fel. Kezei közül színes és fekete-fehér apró toll diorámák kerülnek ki.

11

Featherfolio

Jin-jang kép…

Chris leggyakrabb témája a madarak ábrázolása, melyeket egyetlen tollból alkot meg egyfajta inverz technikával. A pille könnyű apró madártollakat vászonként használja, van hogy tollból alkotja meg a tollat adó madarat és a repülő madarak sokaságát.

 

Featherfolio

Featherfolio

Featherfolio – madártoll design

A Featherfolio sorozatához különböző technikákat alkalmazott. Különleges művészetében összefonódik a kézművesség a design és a szobrászat. Apró szoborképei valójában mini toll diorámák.

Featherfolio

Featherfolio

 

A madártollak a természet tökéletes csodái”

„ A madártollak struktúrája egy csoda” nyilatkozta Chris Maynard. Számomra különleges univerzális témákat közvetítenek, mint egyfajta médium. Egyszerűen nem tudok betelni azzal, hogy a természet milyen csodákra képes.

Featherfolio

Featherfolio

A madártollak elképesztő aprólékos és olyan változatos mintázatú és szín gazdag alkotásai a természetnek, hogy csak csodálni lehet őket. Szeretném megmutatni alkotásaimmal a madártollak különlegességét. Szeretem kiemelni a tollak különböző aspektusait, mint forma, minta színvilág. A madártollak a természet egyik tökéletes csodái.”

44

Featherfolio

Chris az alkotáshoz kizárólag természetesen elhullajtott, levedlett madártollakat használ, melyeket külön engedéllyel szerez be madárházakból és állatkertektől.

Tihanyi Petra

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »