Gyönyörű „homok-grafikák” a tengerparton – csak pár óráig láthatók

ápr 19 • Kult & Art • Impress Magazin

Andreas Amador sziklás tengerpartokon homokba karcolt képeket alkot, minössze egyetlen gereblyével. A homok-grafikák csak pár óráig láthatók…

Andreas Amador az alkotáshoz mindössze egyetlen gereblyét használ, ezzel rajzolja meg a tengerparti motívumokat. A homokfestő művészi alkotásai csak pár óráig láthatók…

„A tenger mindig ihletet ad”

Andreas az alkotáshoz sosem készít terveket, ahogy ő fogalmaz, csak meglát egy gyönyörű partszakaszt, és azonnal ihletet kap. Megjelenik a fejében egy kompozíció, majd gereblyét ragad és elkezd alkotni. A „homokfestő” mindig nagy közönséget vonz, nagyon látványos, ahogy ide-oda ugrálva húz vonalakat a homokba.

11

12

Csak pár óráig láthatók…

Az alkotás folyamata is lenyűgöző, ahogy a homok felső rétege alatt a nedves homokot elérve megjelenik egy sötétebb szín, ez adja a kontrasztot a tengerparti homokvásznon. Kedvelt térmái az absztrakt geometriák.

13

11

Alkotás apály idején…

„Valahogy úgy érzem magam alkotás közben, mintha festenék. Ecset helyett azonban gereblyét használok, és az alkotáshoz az egész testemet bevonom. Mindig apálynál kezdem az alkotást, és folyamatosan haladok, ahogy visszahúzódik a tenger. Így fokozatosan egyre nagyobb területet kapok az alkotáshoz.”

15

14

…majd elmossa a víz

Amikor azonban visszatér a dagály, a szép műalkotásokat elkerülhetetlenül elmossa a víz, mintha sosem léteztek volna. A vászon újra üres lesz.

013

„Nem kötődöm az alkotásaimhoz, hiszen úgysem tudom megtartani őket, mondja Andreas. – Nem a végeredmény, hanem a folyamat okoz örömet. Amikor végzek egy szakasszal, leülök és veszek egy pillantást a képre. Csak ülök néhány percig és hagyom, hogy hasson rám a kép. Ilyenkor teljesnek érzem magam…

16

17

Amikor pedig úgy érzem, átment rajtam az érzés, és már magamban hordozom a képet, készítek egy fotót, majd felállok és továbbmegyek.

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »