A világ legnagyobb szabadtéri kiállítása Sydney partjainál

nov 7 • Kult & Art • Impress Magazin

Egy hatalmas, 2 kilométer hosszan elnyúló homokos partszakasz változtattak szabadtéri művészeti galériává Sydney partjainál.

Már 18. éve rendezik meg a Sculpture by the Sea kiállítást a Bondi és a Tamara közötti partszakaszon, mely Ausztrália legnépszerűbb ingyenesen látogatható szabadtéri művészeti fesztiválja. A homokos tengerparton több mint 100 művész alkotása látható a világ minden tájáról.

1

Különös tárgyak a homokban

Egy tengerparti séta önmagában is romantikus és feltöltő élmény, pláne ha közben még művészi alkotások sora várja a látogatót. A sziklák között és a homokban megannyi különös tárgy sorakozik a világ minden tájáról.

2

Hatalmas színes installációk

A Sculpture by the Sea különleges hangulatú kiállítás, mely ötvözi a városi kultúrát a természettel. A kiállítótér nem egy általában megszokott zárt terem, hanem egy folyton változó gyönyörű természeti táj. A tengerparton az állandóan változó fényviszonyok más és más hangulatot kölcsönöznek a kiállításnak.

3

A Naplemente fényei

A napnyugtakor tett látogatás hangulata leírhatatlanul szép. A naplemente fényei aranyló színekkel világítják meg a hátteret nyújtó fodrozódó tengert, és meleg színekkel festik át a kiállított tárgyakat, legyen az üveg, fém, vagy bármilyen természetes anyagból készült alkotás. Az egész kiállítás hangulata meghitté változik.

4

Rejtett alkotások

A kiállítás tárgyait nem mindig könnyű felfedezni. Néhány szobor ugyanis elrejtőzve várja, hogy felfedezzék egy eldugott öbölben, vagy akár egy több méteres szikla falán. (2013-as Sculpture by the Sea képei.)

5

Kihívás a művészeknek

A szabadtéri kiállítás amellett, hogy különleges élményt nyújt a látogatóknak, különleges kihívást jelent az alkotók számára.

7

A szobrokat ugyanis úgy kell megalkotniuk, hogy azok három héten keresztül kiállják a természeti erők (szél, napsütés, eső) hatásait. Elég ellenállónak kell lennie a külső környezeti hatásoknak is.

6

Éjszakai kivilágítás

A kiállítás a természetéből adódóan éjjel-nappal látogatható. Akár az éjszaka kellős közepén is végig lehet látogatni őket, amikor a kivilágított város látképe ad csodálatos hátteret a kiállításnak. Az elcsendesedett város, a morajló tenger hangja és a megvilágított szobrok látványa varázslatos élményt nyújt.

8

Nézd meg a 2013-as Sculpture by the Sea szoborkiállítás képeit

Tihanyi Petra

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »