Zöldség spagetti – parmezános diógolyókkal

nov 7 • Fűszer • Impress Magazin

Egy újabb remek fogás friss zöldségekből! A paradicsomos, fűszeres zöldségekhez különleges köret, parmezánban hempergetett diógolyók járnak.

Hozzávalók (2-4 személyre):

– 1 sárgarépa
– 1 kaliforniai paprika
– 1 cukkini

– ¼ csésze mandula
– ¼ csésze dió
– római kömény, koriander, kurkuma, só, bors
– 2 gerezd foghagyma

– 1 paradicsom
– bazsalikom, oregánó, só, bors
– 1 gerezd foghagyma
– 2 ek szárított paradicsom

Elkészítése:

Zöldség spagetti: Vágd fel vékony csíkokra a zöldségeket, majd szórd meg egy kevés olívaolajjal és sóval és tedd félre.

Diógolyók: Tedd egy aprítógépbe a mandulát, diót és a foghagymát és zúzd apróra. Add hozzá a fűszereket, és egy kevés vízzel vagy olívaolajjal formázz belőle golyókat, majd hempergesd meg őket parmezán sajtban. Tedd őket a hűtőszekrénybe egy órára, hogy jól összeálljanak.

Paradicsomszósz: A paradicsomot vágd apróra, add hozzá a préselt foghagymát, a fűszereket és a szárított paradicsomot. Egy kevés vízzel és olívaolajjal, lassú tűzön készíts belőle sűrű szószt.

Öntsd a szószt a zöldségekre, szórd meg a tetejét parmezán sajttal, és tálald diógolyókkal!

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »