Vízszintes ház a levegőben

nov 6 • Enteriőr • Impress Magazin

Egy sziklákkal körülvett erdős területen található Guatemala közelében az „indiai gazella otthona” elnevezésű vízszintes ház.

Az épület tervezőinek (Solis Colomer Aquitectos) elképzelése szerint az vízszintes ház a természetbe olvadva jelenik meg, mintegy követve a táj kontúrvonalait. Noha építészetileg a vízszintes és függőleges vonalak szigorú elrendezése kissé tömbház jelleget kölcsönöz a háznak, a különböző kőburkolatok változatos használata miatt mégis természetes hatást kelt.

1

Meghitt hangulat

A belső tér kialakítása a meleg parkettával, a csiszolatlan kővel, az organikus anyagból készült tárgyakkal meghitt hangulatot kölcsönöz a különleges otthonnak. A minimál design itt modern felszereltséggel és organikus bútorokkal keveredik, egyfajta tágas, művészi tér hatását keltve.

2

Az üvegpaneleknek köszönhetően a természetes fény minden felől átjárja az otthont. A homlokzaton pedig egy nagyméretű kör alakú tetőablakot is elhelyeztek, amely még meghittebbé teszi a fényviszonyokat főleg napnyugtakor. (Egy láthatatlan tükörház)

Magaslati lakótér

A felüljáróhoz hasonlító vízszintes lakrész egy tömbház oldalához csatlakozik több mint két métere magasságban a bejáró felett. A hangulatosan berendezett szoba összes fala üvegből van, így tökéletes kilátás nyílik a kertre és az erdőre.

44

Noha építészetileg darabosnak mondható a kockaelemekből megépített ház, mégis harmonikusan illeszkedik a tájba a lépcsőzetesen kialakított teraszos kerttel.

Tihanyi Petra

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »