Novemberi tavasz – Megdőlt a napi melegrekord

nov 8 • LifeStyle • Impress Magazin

Megdőlt a napi melegrekord, Fülöpházán csaknem 25 Celsius-fokos meleg volt pénteken, adta hírül az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Mostanáig 1963-ban volt a legmelegebb november 7-én. Akkor Mezőhegyesen 23,5 fokig emelkedett a hőmérséklet. Most ennél több mint 1 fokkal melegebb volt, a Kecskeméthez közeli Fülöpházán, ahol 24,6 fokig melegedett a levegő.

Továbbra is folytatódik az évszakhoz képest enyhe idő    

Az előrejelzés szerint a hétvégén is folytatódik az évszakhoz képest enyhe idő. Szombaton ugyan jellemzően erősen felhős vagy borult lesz az ég, de főként a Tiszántúlon hosszabb időszakokra felszakadozhat a felhőzet. A hajnali óráktól a Dunántúlon egyre többfelé valószínű eső, emellett délutántól az ország keleti felében szórványosan alakulhat ki záporeső. A Dunántúlon helyenként a szél is megerősödhet. A legalacsonyabb hőmérséklet 8-14 fok között valószínű. A legmagasabb hőmérséklet 11-20 fok között alakul, a Dunántúl nyugati felén lesz a leghűvösebb, a keleti határ mentén a legmelegebb. Vasárnap kezdetben helyenként kisebb eső, szitálás még lehet, majd csapadék nem valószínű. Reggel, délelőtt foltokban ködre kell számítani. A minimumhőmérséklet 6-12, a maximumhőmérséklet 13-18 fok között alakul.

MTI/ Zentai Bogi

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »