A Pannon őspark látványterve

szept 24 • LifeStyle • Impress Magazin

Családi szórakoztatópark lesz a Vidám Park helyén magyar népmeseparkkal, és itt épül fel Európa legnagyobb biodómja, a Pannon Park.

A magyar népmesepark elsősorban a kisgyermekes családoknak kínál majd tartalmas szórakozási lehetőségeket modern játékokkal, a Vurstli hagyományainak felelevenítésével és a magyar állatos meséket feldolgozó mesevárral, amely az Elvarázsolt kastély utódja lesz.

Európa legnagyobb biodómja

A kéthektáros területre tervezett Pannon park egyik területén a Pannon ősvilág kap majd helyet, benne a Pannon ősvadon elnevezésű csarnokkal, amely az elképzelések szerint Európa legnagyobb biodómja lesz.

11szerk

Ez egy fedett, helyenként 40 méter belmagasságot is elérő szubtrópusi csarnok lesz állatokkal, növényekkel és kalandparkkal, a vele összekötött Pannon-tenger akváriummal, valamint a hozzá csatlakozó mesevárral, magyar majorral, madárkórházzal és gyereklovardával.

A szubtrópusi állatokat és növényeket felvonultató Pannon parkban lesz egy honfoglaló magyarok állatait bemutató terület, ezen kívül kalandpálya, vízi szafari, állatsimogató és állatkifutó is várja majd a látogatókat.

Bár az előzetes tervek szerint csak 2017-ben fejeződik be a teljes átalakítás, néhány létesítmény már 2014 tavaszától látogatható lesz.

MTI /Zentai Bogi

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »