7 egészen különleges szállás az országban – buboréksátor, kilátó, luxus jurta, barlang apartmanok

aug 1 • Földgömb • Impress Magazin

Itthon is egyre több különleges, extrém szállás nyílik, ahol átlátszó buborékban, kilátó tetején, luxus jurtákban vagy épp régi teherautóból kialakított apartmanban alhatunk.

Az úgy nevezett glamping élményszállások kreatív és szokatlan építményeket jelölnek, melyek teljesen eltérnek a megszokottól.

Glamping: a luxus nomád

A glamping kifejezés olyan újszerű szállásokat jelöl, ahol a természetközeli, nomád stílus a luxussal párosul.

A glamping szállások mindig egyediek, és stílusosak, ahol a szobák belső kialakításra különösen nagy gondot fordítanak. Hangulatosak és igényesek, tele kreatív ötlettel. Egy biztos: ezek a szállások nagyon különböznek a máshol megszokottól.

1. Átlátszó buborékok – ágyból nézhetjük a csillagokat

A noszvaji Nomád hotel & glamping az ország legnagyobb glamping kínálatát nyújtja. Kezdetben hangulatos és kényelmes jurtákat, és szafari stílusú sátrakat találthattunk itt.

2017-ben jelent meg három és fél méter magasan, a fák lombszintjén a hazánkban elsőként létesített átlátszó igluja a “Buborék”. A buboréksátorban kényelmes franciaágy matrac, bárányszőr, puffok és ventilátor is található. Azóta még bővült a buborék kínálat egy deluxe és egy giga Bubival is.

Noszvaj buboréksátor extrém szállások
Noszvaj buboréksátor extrém szállások

2. Egy kis fészek-házikó a fa tetején

A Dióliget legújabb kis csodája, a Zöld Fészek Lombház egy óriási tölgyfa lombja alatt. A tölgyfa elágazó törzse közötti kis zöld ajtó egy minden komforttal ellátott házikót rejt.

A fenti teraszról akár a hintaszékben pihenve csodálhatjuk a Vértes-hegységre nyíló panorámát vagy a lenyűgöző csillagos égboltot, a házikó alatti teraszon pedig egy két személyes függőágyakban is ejtőzhetünk.

Zöld Fészek Lombház, egy kis fészek-házikó a fa tetején

3. Luxus jurták – ősmagyar stílusban

A Homoki Lodge Ruzsa tanyán régi nádtetős tanyasi épületben vagy akár luxus jurtákban is megszállhatunk.

A harmincöt négyzetméteres luxus jurták a hagyományos sátras kempingezés élményét továbbgondolva a kényelmet és a luxust ötvözik a tradíciókkal. A napozóágyakkal terasszal, padlófűtéssel, légkondícionálóval felszerelt belső három szintes jurta ősmagyar stílusban van berendezve.

Luxus jurták Homoki lodge
Homoki lodge luxus jurták

4. Lombházak az erdő mélyén – pezsgőmedencés terasszal

Ugyancsak Noszvajon járunk, a Treehouses nevű helyen, ahol cölöpökön álló luxus lombházak fogadnak az erdő közepén.

A Treehouses az egyik legkülönlegesebb erdei szálláshely, ahol közvetlenül a fák lombkoronája alatt kialakított faházikókban alhatunk. A cölöpön álló faházikók, a fák lombkoronái közt helyezkednek el. Saját mini konyhával, étkezőpulttal, extra nagy zuhanyzóval és külön toalettel rendelkeznek.

Treehouses Noszvaj extrém, különleges szállások

Minden lombház teraszán egy privát pezsgőmedence is található, amelyben zavartalanul ejtőzhetünk a nap bármely időszakában.

Treehouses lombházak

5. Kiszuperált teherautóból extrém szállás – egy gyönyörű tó partján

A Mecsek hegységben megbúvó Bükkösd városában egy igazán különleges birtok lett kialakítva egészen extrém és kreatív vendégházakkal.

A Mókus-völgyben igazi glamping járgányok várnak: egy Csepel teherautó átalakításából létrejött „Csepellina” apartman, és egy cirkuszi vagonból átalakított kényelmes nyaraló. Ja és van itt még egy kis mézeskalács házikó is, a Rose house.

Mókus volgy extrém szállás teherautóból
Mókus volgy extrém szállás teherautóból

6. Sirocave barlang apartmanok – Sirok

Sirok település a Mátra keleti határán, a Bükk felé nyúló dombvidék szélén fekszik, csodálatos, háborítatlan erdei környezetben. Itt találhatók a Sirocave barlangi apartmanok.

A 300 éves barlangból kialakított apartmanok igazán egyedi élményt nyújtanak. A szobákban keleti dísztárgyak, vázák, vizipipák vannak kihelyezve. A teraszt hangulatos kőkert veszi körül. Minden barlang kétszemélyes, felszerelt konyhával, és zuhanyzós fürdőszobával.

Barlang szállás Sirok

7. Az ország legmagasabb szálláshelye – egy kilátó tetején

A Galya-kilátó a Galya-tető egyik csúcsán, a 955 méter magas Péter hegyesén álló, az Országos Kéktúra útvonalán található kilátó.

A 30 méter magas kilátó két legfelső emeletén 3×5 fő részére bivakszállásokat alakítottak ki, melyek az ország legmagasabban fekvő szálláshelyei. A szálláshelyek lámpával, konnektorral és Wi-Fivel felszereltek. Mosdó, WC és zuhanyzó az épület lábától 250 méternyire található.

Tetőterasza 360°-os panorámát biztosít. Kelet felé a kéklő Bükk látható, nyugatra a Börzsöny és a Cserhát tájai.

Galya-kilátó extrém, különleges szállás
Galya-kilátó extrém szálláshelyek

Fazakas Virág

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »