Zöldséges zabropogós

Már 9 • Fűszer • Impress Magazin

A zabpelyhes zöldségpogácsák rendkívül változatosan és könnyen elkészíthetők, ízlés szerint bármilyen zöldséggel variálhatók.

Hozzávalók: (4 személyre)

– 20 dkg zabpehely
– 15-20 dkg zsemlemorzsa
– 20 dkg zöldség (cukkini, sárgarépa, karfiol stb.)
– 2-3 gerezd fokhagyma
– pirospaprika
– petrezselyem
– fűszersó

Elkészítése:

Forrázd le a zabpelyhet, szűrd le, majd keverd össze a fűszerekkel. Adj hozzá annyi zsemlemorzsát, hogy jól formázható legyen. Ezután óvatosan keverd hozzá a lereszelt zöldségeket, és hagyd fél órát állni. 

Formázz belőle pogácsákat, majd süsd ki forró olajban. A zöldségpogácsákat muffin sütőben is kisütheted.

Ha karfiolból szeretnéd elkészíteni a zöldségfasírtot, akkor előzőleg főzd meg a karfiolt sós vízben, majd törd össze villával, és ezt követően keverd össze a leforrázott zabpehellyel, a fűszerekkel és a zsemlemorzsával.

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »