Vegán lasagna – kesudió krémmel és aszalt paradicsomos pesztóval töltve

márc 7 • Fűszer • Impress Magazin

Tészta helyett cukkiniből készül a vegán lasagna, kesudió krémmel és aszalt paradicsomos pestoval töltve. Fogyókúrás és egészséges fogás!

Gyorsan és könnyen elkészíthető ez a kreatív zöldségétel, mely akár nyersen vagy sütve is fogyasztható.

Hozzávalók: (3-4 személyre)

Lasagna „tészta”

– 1 cukkini

Töltelék:

– 2/3 csésze kesudió
– 2 gerezd fokhagyma
– 1 ek friss citromlé
– 1-2 tk szárított rozmaring
– só, bors, ízlés szerint

Aszalt paradicsomos brokkoli pesto

– ½ fej brokkoli
– 2 ek szárított paradicsom
– 1 ek olívaolaj
– só, bors, zöld fűszerek ízlés szerint

Vegán lasagna
Vegán lasagna

Elkészítése (nyersen vagy sütve):

A lasagna tésztát vékonyra vágott cukkini szeletek helyettesítik. Egy éles késsel vágd fel vékony szeletekre, majd tedd félre.

A töltelék hozzávalóit, a kesudiót, fokhagymát, citromlét, szárított rozmaringot tedd egy turmix- vagy aprítógépbe és keverd simára egy kevés vízzel, majd szintén tedd félre.

Tedd a pesto hozzávalóit, a brokkolit, szárított paradicsomot, olívaolajat és a fűszereket ugyanúgy egy aprítógépbe és keverd simára egy kevés vízzel.

Kenj meg egy cukkini szeletet kesudiós krémmel, majd helyezz rá egy vékony szelet cukkinit. A következő réteg a paradicsomos pesto, majd egy újabb cukkini „tészta” és így tovább. A tetejét szórd meg darált kesudióval és csírákkal!

Akár egymásra rétegezve, vagy feltekerve is tálalhatod. Sütőben sütve, vagy nyersen is fogyasztható.

Vegán lasagna

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »