Vegán lasagna – kesudió krémmel és aszalt paradicsomos pesztóval töltve
Tészta helyett cukkiniből készül a vegán lasagna, kesudió krémmel és aszalt paradicsomos pestoval töltve. Fogyókúrás és egészséges fogás!
Gyorsan és könnyen elkészíthető ez a kreatív zöldségétel, mely akár nyersen vagy sütve is fogyasztható.
Hozzávalók: (3-4 személyre)
Lasagna „tészta”
– 1 cukkini
Töltelék:
– 2/3 csésze kesudió
– 2 gerezd fokhagyma
– 1 ek friss citromlé
– 1-2 tk szárított rozmaring
– só, bors, ízlés szerint
Aszalt paradicsomos brokkoli pesto
– ½ fej brokkoli
– 2 ek szárított paradicsom
– 1 ek olívaolaj
– só, bors, zöld fűszerek ízlés szerint
Elkészítése (nyersen vagy sütve):
A lasagna tésztát vékonyra vágott cukkini szeletek helyettesítik. Egy éles késsel vágd fel vékony szeletekre, majd tedd félre.
A töltelék hozzávalóit, a kesudiót, fokhagymát, citromlét, szárított rozmaringot tedd egy turmix- vagy aprítógépbe és keverd simára egy kevés vízzel, majd szintén tedd félre.
Tedd a pesto hozzávalóit, a brokkolit, szárított paradicsomot, olívaolajat és a fűszereket ugyanúgy egy aprítógépbe és keverd simára egy kevés vízzel.
Kenj meg egy cukkini szeletet kesudiós krémmel, majd helyezz rá egy vékony szelet cukkinit. A következő réteg a paradicsomos pesto, majd egy újabb cukkini „tészta” és így tovább. A tetejét szórd meg darált kesudióval és csírákkal!
Akár egymásra rétegezve, vagy feltekerve is tálalhatod. Sütőben sütve, vagy nyersen is fogyasztható.
Kapcsolódó cikkek
« Több millió védett tőzike virágzik a Fertő-Hanság Nemzeti Parkban Zöldséges zabropogós – gluténmentes vegán muffin »