Egy valóra vált álom: motorozás a tengeren (videó)

aug 10 • LifeStyle • Impress Magazin

A vízen motorozás Robbie Maddison motocross versenyző régi álma volt, mely 2015 nyarán valóra vált. Azóta motorjával szeli a hullámokat a nyílt tengeren…

A vízen motorozás ötlete három  évvel ezelőtt született meg a motocross versenyző fejében. Az első technikai erőfeszítések azonban a sok próbálkozás ellenére sem hozták meg a várt eredményt.

11

A nagy áttörés

A nagy álmodozók azonban arról híresek, hogy sosem adják fel! Robbie tudta, hogy az elképzelése megvalósítható, csak új motorra és gumikra van szüksége. Egy „hydromotor” képe volt a fejében, melyet 2015 nyarán a DC shoes csapatával végül sikerült megépíteni.

Vízálló motor és speciális kerekek

A csapat rengeteg időt töltöt teszteléssel, míg a végső fejlesztés végül, elindult a vízen. A sportmotor új, vízálló motort és speciális vízi kerekeket kapott.

22

Miután elkészült a végső változat, Robbie felvette a bukósisakjátés a motoros kesztyűjét, majd bevetette magát Tahitin a Csendes-óceán habjai közé. Úgy lovagolt a hullámokon, mint egy profi szörfös.

44

Amikor hiszel az álmodban…

Robbie így nyilatkozott az első hullám motorozás után: „Ez nem arról szól, hogy igazam van, vagy nincsen, hogy én vagyok valamiben az első vagy sem, hanem arról, hogy tudsz-e hinni magadban, és az álmodban. Hiszel-e abban, hogy valami lehetetlennek tűnő dolog igenis lehetséges.”

66

Tihanyi Petra

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »