Jazz-soul-funk-blues a 11. VeszprémFesten

júl 14 • Kult & Art • Impress Magazin

A július 15-étől hat napon át tartó VeszprémFesten többek között Youssou N’Dourt és a The Brand New Heaviest is láthatja-hallhatja a közönség.

A barokk óvárosban megrendezésre kerülő VeszprémFest az elmúlt tíz esztendőben fogalommá vált, a rendezvény a várost Európában is ismertté tette.

Jazz-soul-funk-blues

Az idei kínálat is méltó kíván lenni a megszokott színvonalhoz, ezt bizonyítja már a nyitónapon Fatoumata Diawara mali származású énekesnő és Roberto Fonseca, a kubai zongoravirtuóz közös fellépése. A fesztivál második napján Katie Melua grúz származású brit énekesnő ad koncertet, aki először lép magyar színpadra. Másnap Dani Klein, a Vaya Con Dios „nagyasszonya” érzelmekkel teli gipsy-bluessal szórakoztatja a közönséget, a funk zene kedvelői pedig a The Brand New Heavies zenekar muzsikáját hallgathatják a fesztivál negyedik napján. Az utolsó előtti nap sztárja a szenegáli Youssou N’Dour.

A VeszprémFest zárónapja a magyar dzsessz napja is lesz egyben. Ekkor lép fel többek között Tony Lakatos, Horváth Charlie, David Liebman, Adam Nussbaum, a Pátkai Rozina Sextet és a Modern Art Orchestra.
A fesztivál kísérőrendezvénye a Rozé, Rizling és Jazz Napok programsorozat, amelyen július 14-től kilenc napon át várja az érdeklődőket a veszprémi Óváros téren a balatoni régió 20 kiemelt borásza és a Somlói borvidék kínálata.

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »