Ilyen lesz a világ első kristályhotele – az Ametiszt hotel

márc 13 • Földgömb • Impress Magazin

Új wellness irányzat, vagy egy építészeti csoda? Valódi kristályokból épül egy mesterséges szigeten a világ első ametiszt geóda formájú, gyógyító kristályhotele.

Az ametiszt kristály gyógyító erejét szeretné ötvözni az építészettel a holland NL architect, akik megalkották a világ első kristályhotelét.

Új szállodalánc – kristályhotelek a világ minden táján

Az áttetsző lila ametiszt kristály rezgései gyógyító, nyugtató hatásúak. A kristályhotel célja, hogy az értékes drágakő gyógyító tulajdonságait elősegítse, mely egy új wellness irányzat is lehet egyben. Az új hotel azonban nemcsak felhasználná a kristályokat, kiaknázva az ametiszt gyógyító erejét, hanem egy teljesen új építészeti megoldást alkalmazva, maga a hotel formája is az ametiszt természetben előforduló formáját követné.

szerklead3-600x400

Gyógyító kristály szobák

A különleges hotel a látványtervek alapján külsőleg úgy fog kinézni, mint egy kettévágott kristály, mely felfedi az ametiszt belsejében lévő természetes kristályformákat. A hotelszobák ablakai előtt lila ametiszt kristályok csúcsosodnak, ezáltal a hotel vendégei testközelből élvezhetik a kristály gyógyító energiáit.

22

Hatalmas ametiszt geóda

A hotel olyan látványt nyújt, mint egy hatalmas ametiszt geóda, melyek több ezer méter mélyen találhatók a föld belsejében. Ezt a természeti csodát szeretnék a tervezők megjeleníteni a felszín felett, mely nem csak egy különleges újdonság, hanem a természet erejének kiaknázásának egy újabb lehetősége.

33

Az első kristályhotel a tervek szerint, egy jelenleg fejlesztés alatt álló virág alakú mesterséges szigeten fog megépülni Kínában, a Hainan tenger északi részén. Az építész cég tervei szerint ezt követően egy szállodalánc épülne ki, és ehhez hasonló kristályhotelek épülnének szerte a világon.

Tihanyi Petra

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »