Vers a bajnoktól a Nemzeti Színházban – a magyar nyelv napján

nov 13 • Kult & Art • Impress Magazin

Tíz olimpiai, világ- és Európa-bajnok sportoló mondja el kedvenc versét a magyar nyelv napján, csütörtökön a Nemzeti Színházban.

A magyar költészet klasszikusait megidéző esten fellép Bóta Kinga kajakozó, Kovács Antal cselgáncsozó, Bácsi Péter birkózó, Szávay Ágnes teniszező, Cseh László úszó, Balzsay Károly ökölvívó, Vári Attila vízilabdázó, Monspart Sarolta tájfutó, Vajda Attila kajakozó és Mezei Gergő szervátültetett atléta.

Bajnokaink kedvenc versei

Az eseményen többek között részlet hangzik el Weöres Sándor A teljesség felé című kötetéből, továbbá előadják Radnóti Miklós Nem tudhatom című költeményét és József Attila Kész a leltár, valamint Gyermekké tettél című versét. A közönség hallhatja Vörösmarty Mihály Petike című művét és Ady Endre Új Vizeken járok, valamint Őrizem a szemed című versét. Karinthy Frigyes Együgyű lexikonjából a sportról szóló részlet hangzik el az esten.

A Magyar Országgyűlés 2011. szeptember 26-án fogadta el azt a határozatot, amelynek értelmében november 13-át a magyar nyelv napjává nyilvánították annak emlékére, hogy 1844-ben V. Ferdinánd magyar király ezen a napon szentesítette a magyar nyelvet hivatalossá tevő törvényt.

Zentai Bogi

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »