Tavaszi bőrmegújítás? Ezekre érdemes odafigyelni!

márc 14 • egyéb • Impress Magazin

Nem számít a korunk, egy dolog közös mindannyiunkban, mégpedig az, hogy akár 35 évesek vagyunk, akár túl az 50-en, szeretnénk megőrizni fiatalos külsőnket. A jól ápoltság és az igényesség nem korhoz kötött, vagyis mindegy hány évesek vagyunk, egy megfelelő szépségápolási rutinnal akár 5-10 évet is letagadhatunk korunkból.

Mit érdemes tudni az anti-ageing kapcsán?

Amit öregedésgátlásnak szeretnek nevezni a szépségápolásban, lényegében azt jelenti, hogy olyan kozmetikumokat alkalmazunk, amelyekben anti-ageing hatóanyagok találhatók, ezáltal mérsékelhetjük a bőröregedés folyamatát. Ennek hatására lassabban mélyülnek a meglévő ráncok, illetve késleltethető az újak megjelenése. De lehetőség van a fiatalosan kisimultabb bőrállapot és a fiatalosabban táplált bőr elérésére is. Vagyis egy szépen öregedő, természetesen gyönyörű arcbőr lehet a jutalmunk, legyünk akárhány évesek is. Ehhez bevethetjük például a BIOLA Webshop szépítő csomagjait, amelyek komplex megoldásokat kínálnak, minőségi termékekkel és rengeteg értékes összetevővel.

Milyen kozmetikumokat célszerű választani? Először is törekedjünk a natúr és biotermékek használatára, ugyanakkor a korábban használtak helyett, érett bőr esetén egy kicsit speciálisabbakra lesz szükség, azaz bőröregedést mérséklő termékekre.

Gyógynövények és algák szépségünk szolgálatában

Szerencsére bőséges eszköztár áll rendelkezésünkre, ugyanis számos gyógynövény és alga optimális koncentrációban és ideális kombinációban alkalmazva csodákra lehet képes. Ami azt jelenti, hogy rendszeres használat mellett nagyon szép eredmények érhetők el. A kúraszerű használat annyit tesz, hogy legalább 8-10 héten keresztül rendszeresen felvisszük őket.

Érdemes körülnézni a BIOLA Webshopjában, ugyanis rengeteg kiváló arcápolót elérhetünk, például kifejezetten érett bőrre javasolt az Alaria & Orchidea Age Defence arckrém, amelyben havasi gyopár-, vörös áfonya- és zöldtea-kivonatok is fellelhetők.

Melyek a bőröregedés szembetűnő jelei?

Sajnos a kor előrehaladtával a hormonális változások is nyomot hagynak bőrünkön, így a menopauza környékén még látványosabbá válnak a bőröregedés jelei. Ilyenek például a mélyülő ráncok a homlokon és a szemöldökök között, az egyre hangsúlyosabb mimikai ráncok, az apró szarkalábak, az öregségi foltok megjelenése, a petyhüdt, megereszkedett bőr.

A testünkben végbemenő változások a kültakarónk vízmegtartó képességére, valamint a kollagén- és elasztintermelésére is hatással vannak. Emiatt nagyon fontos egy jól összeállított rutinnal megtámogatni bőrünket. A komplex gondoskodásnak pedig meglesz a gyümölcse, csupán tudatosan kell megválasztani a legmegfelelőbb arcápoló kozmetikumokat. Kifejezetten ügyelve arra, hogy helyet kapjanak a szérumok, illetve egy kiváló szemkörnyékápoló is a rutinban.

Érdemes már a kezdeti jelek megjelenése előtt gondot fordítani a tudatos bőrápolásra, hiszen a preventív szemlélet a szépségmegőrzésben is kifizetődő.

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »