Színes zebrák Madridban

Színesre festették a zebrákat Madridban – a gyerekek örömére és védelmében

szept 27 • Kult & Art, LifeStyle • Impress Magazin

Néhány iskola környékén színesre festették a zebrákat Madridban, hogy az autósok figyelmét jobban ráirányítsák a gyalogos átkelőkre.

Madrid utcáin kreatív, élénk, színes zebrákra bukkanhatunk a Torrelodones negyedben, az iskolák környékén, írja a designboom.

A hagyományos szürke-fehér zebrák helyett színes, geometriai mintákon sétálva kelhetünk át az út egyik oldaláról a másikra.

Figyelemfelkeltés a gyermekek védelmében

A „Funnycross” (Vicces gyalogosátkelők) elnevezésű művészeti street art projekt ötletgazdája és kivitelezője Christo Guelov, aki teljesen megújította Madridban az iskolák környékén található zebrák képét.

Tette mindezt azért, hogy csökkentse balesetveszélyt, ami fokozottabban jelen van olyan helyeken, ahol sok gyermek közlekedik nap mint nap.

Színes zebrák Madridban

Formabontó, egyedi, vicces

Formabontó és egyedi zebrákat készített, melyeken a megszokott párhuzamos szürke-fehér csíkok helyett változatos minták, cikkcakkok, pöttyök és élénk, színes geometriai minták láthatók.

Színes zebrák Madridban
Színes zebrák Madridban

Új vizuális hatás – a figyelemfelkeltésért!

A jópofa, színes gyalogosátkelők egyrészt megújították a városképet, hiszen vidámabbá teszik a környezetet. Mindemellett a figyelemfelkeltő minták jobban felhívják az autósok figyelmét a gyalogosátkelőkre.

Guelov azt reméli, hogy kreatív alkotásainak köszönhetően körültekintőbben fognak közlekedni az autósok az iskolák környékén.

Színes zebrák Madridban
Színes zebrák Madridban

A művész célja a kreatív zebrákkal, hogy mind az arra járó gyalogosokat, mind az autósokat emlékeztesse arra, hogy figyeljenek oda jobban az őket körülvevő világra.

Várostervezés szempontjából is új kérdéseket vetnek fel a vizuálisan megújult gyalogosátkelők. Lehet, hogy a hagyományos szürke zebrák már idejét múltak lennének?

Színes zebrák Madridban
Színes zebrák Madridban

A vidám alkotásoknak a gyerekek is örültek

Az iskolák körül megújult kreatív zebrákat a gyerekek is nagyon szeretik. Vidáman masíroznak át a színes mintákon az út egyik oldaláról a másikra.

A Funnycross egy olyan street art projekt részeként valósult meg, melynek célkitűzése az volt, hogy az alkotás úgy szépítse meg az adott környezetet, hogy legyen valami kézzelfogható haszna is.

Színes zebrák Madridban

Guelov alkotásai sikeresen egyesítik a művészetet a hasznossággal, hiszen a jópofa „Funnycross” zebrák egyszerre teszik szebbé a várost, mindemellett egy jó és hasznos célt is szolgálnak…

Fazakas Virág

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »