Rejtett tó a föld alatt Kefalónia szigetén – Görögországban

febr 19 • Földgömb • Impress Magazin

A földalatti tavat rejtő Melissani-barlang Görögország egyik kis szigetén, Kefalónia keleti részén található. A tóhoz egy földalatti alagúton keresztül lehet eljutni.

A mintegy 100 méter hosszú Melissani-barlangot 1951-ben fedezték fel, és 1963-ban nyitotta meg kapuit a turisták előtt. Kefalónia föld alatt rejtőző, azúrkék és türkiz színű barlangi tavát csónakkal körbehajózva is meg kehet csodálni.

11

Cseppkövekkel tarkított boltívek

A Melissani-barlangot nem könnyű megtalálni, hiszen egy hegyoldalban található, ahol sűrű erdő veszi körül. A görög sziget keleti részén rejtőző barlangi több ezer évvel ezelőtt jött létre, melyről gyönyörű cseppkövei tanúskodnak. Mivel a kamrák egyike beomlott, és lyuk keletkezett a barlang tetején, a barlang egyik felébe besüt a nap, megvilágítva a türkiz vizű tavat.

22

30 méter mély barlangrendszer

A barlangi tó vize érdekes keveréke a sós- és édesvíznek, mivel a mintegy 30 méter mély barlangrendszerbe a tenger vize is beszivárog. A barlang 500 méterre található a tengerparttól. A kristálytiszta vizű tó kék, türkiz és zöld színekben pompázik.

33 

Földalatti alagúton át

A csónakázható barlangi tó egy földalatti alagúton át közelíthető meg. A turisták a földalatti kikötőben szállhatnak csónakba, hogy körbecsónakázzák a különleges természeti képződményt. A barlangban különleges cseppkő szobrok és boltívek láthatók.

44

A Kefalónia szigetén található gyönyörű barlangról a görög mitológia is említést tesz. A görög mitológiában, Melissani a nimfák barlangja volt.

55

Görögország legszebb meteora kolostorai

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »