Az angolok első automatavezérlésű autója – hamarosan London útjain!

febr 19 • LifeStyle, ÖKO-világ • Impress Magazin

A Transport Systems Catapult megalkotta Anglia első automata autóját. A kis kapszula járgány hamarosan megjelenik London útjain.

A vezetés nélküli technológia a közlekedés teljesen új dimenziója. Ma még szinte elképzelhetetlen, hogy az utakon sofőr nélküli kis autó-robotok közlekedjenek, pedig úgy tűnik, hogy a közlekedés automatizálása hamarosan meg fog valósulni.

Speciális érzékelők és hightech navigációs rendszerek

Az elektromos meghajtású „LUTZ Pathfinder pod” speciális érzékelőkkel és hightech navigációs rendszerekkel felszerelt technológiáját az Oxford egyetem mobil robotika csoportja fejlesztette ki. A prototípust ellenőrzött városi laboratóriumban fogják tesztelni, előre egyeztetett útvonalakon.

11 

A LUTZ Pathfinder programja a közlekedési rendszerek úttörő technológiája, mely Milton Keynes-ben lesz bevezetve elsőként Nagy Britanniában. A britek élen járnak a feltörekvő, új technológiákban, és szeretnének elsők lenni a világpiacon az automata járművek és rendszerek fejlesztésében is.

A kis kapszula autók prototípusainak tesztelése hamarosan megkezdődik, miközben az automata autók használatának bevezetésének módjait még fejlesztik és vizsgálják, hiszen a közlekedés teljes átalakulását is magával hozza az autók automatizálása.

Zentai Bogi

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »