Peru rejtett természeti kincse a Szivárvány hegy

dec 4 • Földgömb • Impress Magazin

A Vinicunca hegylánchoz tartozó Szivárvány hegy Peru rejtett természeti kincse, az Andok 5000 méteres hegycsúcsai között.

A Szivárvány hegy (Rainbow Mountain) Peru új látványossága, mely Cusco városától 3 órányi autóútra található. A nehezen megközelíthető természeti jelenség mindössze néhány éve lett ismert, ezért szinte alig található róla információ.

Peru Szivárvány hegy

Az út hófödte csúcsok között vezet

Az 5 órás túra 4,100 méterről indul. Majd a vadregényes tájakon át vezető hófödte csúcsok között egyszer csak, nagyjából 5,000 méter magasságban előbukkannak a szivárvány összes színében pompázó festménybe illő színes sziklák.

Peru Szivárvány hegy

Mélykék tavak mellett és sivatagi tájakon át…

A fárasztó túra során, mely változatos tájakon át vezet, a turisták láthatnak mélykék tavakat, eldugott tengerszemeket, kietlen sivatagi tájat, és vöröslő marsbéli sziklákat.

A szerencsés turisták útjuk során még néhány békés lámával is találkozhatnak. Az utazók a túra első állomásán meleg vizű forrásokban pihenhetnek, és lazíthatják el izmaikat, felkészülve a nehéz útra.

Peru Szivárvány hegy
Peru Szivárvány hegy

A túra utolsó szakaszán már igazán különleges látvány tárul az utazók szeme elé. A levendulaszínű homok láttán már olyan érzetet kelt, mintha egy más világban járnánk. Ez azonban még csak az előfutára annak, ami ezután jön.

Peru Szivárvány hegy

Az extrém túrát csak kevesen vállalják be, pedig a Szivárvány színű hegyvonulatok látványa mindenért kárpótol.

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »