Az Advent Bazilika lett ismét Európa Legjobb Karácsonyi Vására

dec 10 • LifeStyle • Impress Magazin

Immár negyedik alkalommal nyerte el a Best Christmas markets in Europe címet a Budapesti Advent Bazilika.

2023. november 17-én, immár tizenharmadik alkalommal nyitotta meg kapuit az Advent Bazilika, amelyet évek óta azzal az eltökélt szándékkal hoznak létre a szervezők, hogy semmihez sem hasonlítható ünnepi atmoszférát teremtve, minőségi időtöltést és különleges gasztronómiai kínálatot nyújtsanak a látogatóknak, írja a Hello Magyar.

A Szent István téren rendezett karácsonyi vásár nem csupán a magyar főváros, de az európai régió egyik legszebb ünnepi rendezvénye is egyben. Az Advent Bazilika már négy alkalommal nyerte el az „Best Christmas market in Europe” címet, és tavaly a Karácsonyi vásárok állócsillaga címet is elnyerte.

(Fotó:Adventi Ünnep a Bazilikánál Facebook)

A 2023-as Best Christmas in Europe szavazás második helyezettje a romániai Craiováé lett, míg a bronzérmet a franciaországi Metz szerezte meg. A negyedik a lengyel Poznan, az ötödik pedig a francia Montbeliard karácsonyi vásár lett, adta hírül a Daily News Hungary.

Különleges fényfestés a Bazilika homlokzatán

A Bazilika homlokzatára vetített fényfestés idén is elmaradhatatlan része a vásárnak. A látogatók minden nap 17:30-tól fél óránként gyönyörködhetnek a 3D vetítésekben. Az újdonságok sorában, adventi meglepetésként a szervezők egy varázslatos multimédia-látványossággal megidézik az Alice Csodaországban bámulatos mesevilágát.

(Fotó:Adventi Ünnep a Bazilikánál Facebook)

Tradíció és múltidézés Európa legjobb karácsonyi vásárában

Igazi különlegességnek ígérkezik az a látványműhely, amelyben kovácsmesterek mutatják be szakmájuk fortélyait, és a régmúlt időket idézi meg az „Advent Anno” című fotókiállítás is, amely a kiállító pavilonok külső oldalát díszíti.

A Bazilika előtt foglalja el méltó helyét a csodálatos betlehemi jászol, valamint itt díszíti a teret az a monumentális adventi koszorú is, amelynek gyertyái vasárnaponként az adventi időszak meghitt momentumaiként gyúlnak fel.

Hagyományihoz hűen, az Advent Bazilika idén is helyet biztosít a Magyar Ökumenikus Segélyszervezetnek, amely a vásár teljes ideje alatt várja az adományokat. A szolgálat önkéntesei a helyszínen maguk sütötte és díszített dekoratív mézeskalács szívvel hálálják meg az adakozók segítő szándékát.

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »