Pénteken nyílik a Belvárosi Gasztrosétány Budapesten
A magyar termelők, gasztronómiai termékek, különleges és hagyományos magyar ételek négy hónapon át a Belvárosi Gasztrosétányon.
Ez az első olyan rendezvény, amely ennyi időn át, ilyen sok magyar termelőnek és magyar terméknek biztosít bemutatkozási lehetőséget az Erzsébet téri Gasztrosétányon. A négy, különböző témák és ételek köré szerveződő hónap alatt összesen több mint kétszáz kiállító fordul meg, havonta egyszerre 50-60 kiállító termékeit kóstolhatják meg a látogatók.
„Street food” lesz az Erzsébet tér
Novemberben a Belvárosi Liba és Újbor Fesztivál, decemberben a Belvárosi Karácsony, januárban a Belvárosi Disznótor, februárban a Belvárosi Sajtfesztivál várja az érdeklődőket a programsorozat keretében. A hagyományos és különlegesebb magyar ételek mellé a magyar borvidékek borait, magyar pálinkákat, söröket, sőt, halloween alkalmából sütőtöksört is kóstolhatnak a vendégek.
A „street food utcává” váló Erzsébet téren színpadi műsorok és fűtött teraszok is várják a vendégeket. Hétvégenként pedig a Fröccsterasz első emeletén termelői piacot alakítanak ki, ahol további mintegy negyven termelő portékája közül válogathatnak az érdeklődők.
Péntektől kezdődően a hét minden napján látogatható lesz a Budapest Anno terasz régiségvására is, ahol antik, retró és kortárs, elsősorban Budapesthez köthető kincsekre bukkanhatnak az érdeklődők.
Olvasd el a cikket angolul is a Budapest Life rovatban: Downtown gastro walkway opens in Budapest on Friday
Zentai Bogi
Kapcsolódó cikkek
« Új energiatermelő rendszer az eMotions Zenélő szélturbinák termelik az áramot »