Mindig önmagaddal harcolsz

nov 19 • Psziché • Impress Magazin

Talán furcsán hangzik, de a kapcsolatainkban nem a párunkkal, hanem saját magunkkal harcolunk. Belső félelmeink törnek a felszínre.

A lelki fejlődésünk egyik legfontosabb színtere a párkapcsolat, ezért mindig olyan társsal vezérel minket össze a sors, aki által csiszolódhat fejletlenebb lélekrészünk. Minden ütközésben, mely fájdalmat, elégedetlenséget okoz, saját magunkkal találjuk szembe önmagunkat.

A fájdalmak támpontok…

Ami a másikban zavar, az bennünk is ott van, saját magunkban sem tudjuk elfogadni. Amit elvárunk a másiktól, az pedig belőlünk is hiányzik. Minden rossznak érzékelt kapcsolat végső soron saját lelki hiányosságainkat fedi fel. Ezek a fájdalmak azonban támpontok lehetnek ahhoz, hogy miben kell fejlődni. Ha például az bánt a kapcsolatodban, hogy önző a barátod, akkor ez egy jelzés a számodra, hogy még te sem tudsz önzetlenül, feltételek vagy elvárások nélkül adni.

A párunkkal általában ugyanaz a leckénk

Ha úgy nézel a kapcsolatodra, mint egy tanulópálya, akkor hamar és gyorsan tudsz fejlődni, és egyre harmonikusabb és boldogabbak lesznek a kapcsolataid. Az is lehet, hogy a problémás kapcsolatod válik kiegyensúlyozottabbá. A kérdés az, hogy tudsz-e változni, akarsz –e fejlődni. Oda tudsz-e figyelni arra, mit mutat a kapcsolat a számodra.

Az aktuális párunk tulajdonképpen az „osztálytársunk”, akivel legtöbbször ugyanazt a leckét kell megtanulnunk, még ha ezt nem is könnyű felfedezni, mert más köntösben mutatja magát a probléma. A párkapcsolat tehát egy komoly önismereti terep, ahol egymáson, egymás által tanulunk.

Tihanyi Petra

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »