„Nők a falon” graffiti sorozat – a világjáró Alice alkotásai

febr 7 • Kult & Art • Impress Magazin

Alice a világutazó street art művész bármerre is jár, gyönyörű nő graffiti alkotásokat hagy maga után a falakon…

A graffiti művészek között ritka a nő és még ritkább, hogy valaki ennyire művészi szinten művelje ezt a műfajt.

A nő ezer arca

Alice festékszóróiból azonban művészi festmények és attraktív vizuális alkotások kerülnek ki, melyek szerte a világon szebbé varázsolják a városok falait és utcáit.

„Nők a falon” graffiti sorozat

Városfalak a vásznak

Az olasz származású festőnő és designer Alice Pasquini szívesen válasz hatalmas falfelületeket, tűzfalakat vagy épp hajóroncsokat az alkotáshoz vászon helyett.

„Nők a falon” graffiti sorozat
„Nők a falon” graffiti sorozat

A világ minden táján alkot

A világutazó lány alkotásait a világ számos pontján megcsodálhatjuk, festményei láthatók többek között Sydney, New York, Barcelona, ​​Oslo, Moszkva, Párizs, Koppenhága, Marrakech, Berlin, Saigon, London és Róma utcáin és házfalain.

„Nők a falon” graffiti sorozat
„Nők a falon” graffiti sorozat

A különböző kultúrák és nemzetiségek nőalakjai

Alice egyik fő témája a különböző nemzetiségű női arcok megelevenítése. Utazásai során mindig megfigyeli a jellegzetes arcvonásokat és tekinteteket, melyeket egy adott pillanatban alkotásaiban köszönnek vissza.

20

A sokszínűség és a nemzeti különbségek mögött alkotásain mindig megjelenik a szépség és a harmónia, legyen az egy afrikai, vagy arab lány arcképe, vagy épp egy mediterrán szalmakalapos lányé, aki felhőtlenül sütkérezik a tengerparton a napsütésben.

011

A képek üzennek…

A nőket ábrázoló festményei és a nők képviselete a művészeten keresztül egyfajta misszióvá nőtte ki magát az utóbbi években.

Alice arra törekszik, hogy hatalmas falfestményein keresztül megmutassa a valódi női szépséget a mai társadalomban jellemzően elterjedt szexuális töltetű ábrázolással szemben.

19

Pillanatképek és hangulatok

Művészetében arra is törekszik, hogy bemutassa az emberi kapcsolatokban rejlő kis pillanatok jelentőségét. Képei az érzelmek felfedezésére törekszik egy másik nézőpontból.

15

Alice Rómában diplomázott a Képzőművészeti Egyetemen, majd Angliában, Franciaországban és Spanyolországban élt és dolgozott.

Fazakas Virág

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »