Nevető szelfikkel tiltakoznak a török nők

aug 3 • LifeStyle • Impress Magazin

A Twitterre és más közösségi oldalakra feltöltött nevetős szelfikkel tiltakozott számos török nő a miniszterelnök-helyettes kijelentései ellen.

A nevető szelfikkel a politikus azon kijelentése ellen tiltakoztak, miszerint „az erkölcsös nők nem nevetnek nyilvánosan”. A BBC brit közszolgálati adó hírportáljának szerdai gyűjtése szerint a politikus hétfői kijelentése óta mintegy 300 ezer bejegyzés született a Twitter mikroblogokon és az Instagram fotómegosztón.

„Az erkölcsös nők nem nevetnek nyilvánosan”

Bülent Arinc miniszterelnök-helyettes hétfői beszédében az ország „erkölcsi zülléséről” beszélt. A nevető nők mellett elítélte az autók és a mobiltelefonok túlzott használatát is. Utóbbit illetően például kikelt az ellen, hogy a nők órákon át „lógnak” mobiltelefonjukon, ételrecepteket cserélnek ki vagy pletykálkodnak.

Sok bejegyzés a nevető önarcképeken keresztül kifejezett tiltakozás mellett azt is írta, hogy ehelyett inkább a valós problémákról, így a nemi erőszakról, a családon belüli erőszakról és a kislányok férjhez adásáról kéne beszélni.

A nagy port kavart kijelentésre reagálók között volt Ekmeleddin Ihsanoglu ellenzéki elnökjelölt is, aki azt írta, az országnak mindennél nagyobb szüksége van a nők nevetésére.

MTI/ Zentai Bogi

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »