Négy magyar fesztivál Európa legjobbjai között

dec 11 • Kult & Art • Impress Magazin

A Sziget Szervezőiroda négy nagyrendezvénye is bejutott az első tíz közé a European Festival Awards versenyén.

A nemzetközi fesztiválokat minősítő legnagyobb elismerés, a European Festival Awards hétfőn tette közzé listáját, az egyes kategóriákban a Sziget Szervezőiroda összes nevezett rendezvénye, így a Sziget, a Balaton Sound, a VOLT fesztivál és a B.my.Lake is a legjobb tíz között szerepel.

Európai kedvenc fesztiválja a Sziget

A Sziget nemcsak a legjobb nagyfesztiválok élmezőnyébe került be, hanem a nemzetközi zenészszakma által választott, Művészek kedvenc európai fesztiváljai nevű kategória legjobbjai közé is. Ezenkívül a fesztiválszervezők és a szakújságírók döntése alapján az úgynevezett Best Line-up kategóriában is az első tízben szerepel.

A Sziget idei budapesti rendezvényen fellépett a Blur, a Nick Cave & The Bad Seeds és az Editors is, ezek a zenekarok a Headliner of the Year, azaz 2013 legjobb 10 sztárfellépője között szerepelnek a listán. A Balaton Sound és idén először a VOLT Fesztivál a közepes méretű fesztiválok mezőnyének legjobbjai között, míg az idén debütált B.my.Lake a legjobb új fesztivál kategóriában versenyez az első helyért.

MTI/ Zentai Bogi

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »