Nature ART – Horgolt korallok és szoborképek

nov 23 • Kult & Art • Impress Magazin

Egy fiatal ausztrál lány speciális hímző technikával alkot kézműves horgolt korallokat és különböző természeti formákat.

Meredith Woolnough bonyolult hímzett képeivel megpróbálja leutánozni, és hűen visszaadni különböző bonyolult természeti formák és korallok struktúráját. „Mindig is elvarázsolt a tengeri élővilág, a színes korallok szépsége és törékenysége”, nyilatkozta a művész.

11

„A természet egy kifogyhatatlan forrás, mely végtelen inspirációt ad a munkámhoz. Szeretek bonyolult mintákat felfedezni és megfigyelni, majd megtervezni a forma hímzett rekonstrukcióját.”

22

Megtévesztően naturális…

A természet szépségét és törékenységét Woolnough egy különleges művészi felfogásban próbálja megjeleníteni. Sűrűn strukturált hímzett szoborképei élő hatást keltenek, egyszerre megtévesztően naturális ugyanakkor művészi.

44

Woolnough speciális hímzési technikája ötvözi a kézi varrógép használatát és a kézművességet. A hímzett korallok alkotásához pedig egy olyan alapanyagot használ, mely vízben oldódik, így a kész forma olyan hatást kelt, mintha egy valódi korall lenne.

55

Woolnough szereti a természetnek azt a hangulatát visszaadni, amikor már megkövesedett egy korall, vagy kiszáradt egy levél. Leggyakrabban ezeket a témákat ragadja meg.

Zentai Bogi

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »