11 dekoratív csigalépcső

nov 24 • Enteriőr • Impress Magazin

Egy különleges formatervezésű csigalépcső, egy letisztult stílusú egyedi lépcső vagy egy kreatív alkotás dekoratív eleme lehet az otthonunknak.

Virágszirom lépcső a nappaliban

A szétnyíló virágszirmokat megmintázó csigalépcső harmonikusan illeszkedik egy natúr jellegű vagy minimál stílusú nappaliban. A művészi kidolgozású lépcső a nappali közepén egyáltalán nem zavarja meg az összképet, sőt! A finoman tekeredő szirmok egy különleges művészi alkotásként töltik be a teret.

1 

Keleties hangulat

Egy újabb művészi design, a keleti stílusú csigalépcső, melynek falán festményként futnak körbe a cseresznyevirágok, látványos kontrasztot alkotva a letisztult stílusú hófehér nappaliban. Ugyanezt a hatást követi, bár modernebb kivitelben a natúr lépcsőfokokat követő fehér karikákból készült dizájnos korlát.

2

Hajlított cikkcakkok – modern hatás

Modernebb vizekre evezek azok a belsőépítészek, akik a hajlított fémek világát jelenítik meg az otthonokban. Drasztikus hatást kelt a fekete hajlított fém egy hófehér fal előtt, vagy a szintén fekete fém lépcsők körül futó aszimmetrikus korlát.

3

A láthatatlan lépcső

Szintén a modern és művészi koncepciók tagja a láthatatlan lépcső, mely csupán az egymás fölött elhelyezett, falhoz rögzített lépcsőfokokból áll. Nincsen se korlát, se semmi extra, csupán a hófehér fal vonalát követő kontrasztos fekete lépcsőfokok.

4

Letisztult stílus

A lekerekítet formatervezés mindig egyfajta lágy, kellemes hatást kelt, legyen szó bármilyen bútorról vagy tárgyról. A kör alakú dobogó megadja a kezdőhangot, mely a lágy vonalvezetésű lépcsőfokok stílusát is meghatározza. A sötétbarna falrészlet előtt a natúr lépcsők kellemes hangulatot és természetes hatást keltenek.

5

Egy hatalmas festmény

Nagyon látványos és egyedi ez a színes amorf formájú lépcső, ahogy a hatalmas nappaliban tekeregve visz fel a második szintre. A hófehér padló és falak elegáns teret adnak a művészi hatású lépcsőnek.

6

Kreatív design

Fiatalos, modern, eklektikus. Talán ez a három jelző adja vissza legpontosabban ennek az első ránézésre furcsának, darabosnak és félbehagyottnak tűnő lépcsőnek a jellegét. Az alsó része mintha egymásra halmozott sámlikból állna, majd egy veszélyes szakadék után átlépünk a szintén keszekusza formatervezésű fémvázas alkotás felső szintjére.

7

Egyedi formatervezés

Lágy vonalvezetésű, stílusos és egyedi lépcsők hullámzó, lekerekített világát jelképezi ez a két natúr stílusú design. A falon végighúzódó festett vonalak végigkövetik a lépcső hullámzó formatervezését, finom és művészi összhangot teremtve a fal a korlát és a lépcső között.

8

 Tihanyi Petra

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »