Másokat motivál a kerekesszékbe került gyönyörű lány

máj 8 • LifeStyle • Impress Magazin

Mandy mindkét lábát elveszítette egy szörnyű balesetben. A kerekesszékbe került, mozgássérült lány életszeretete azonban erősebb annál, hogy bármi is összetörje őt…

A 26 éves egyetemista lány, Mandy Horvath 2014-ben egy súlyos baleset következtében elvesztette mindkét lábát. Dupla amputáción esett át, csak így lehetett megmenteni az életét, írja a BBC news.

Hálás azért, hogy él…

Mandy pozitív életszemlélete sok embernek ad erőt. Az, ahogy a balesetet átvészelte, ahogy a gyógyulás után összeszedte magát és „talpra állt”, valamint az új életének minden napos kihívásaival való megküzdése valóban nem hétköznapi.

„Igen, azon a napon sok minden megváltozott, de a legnagyobb ajándékot, az életet nem veszítettem el, és ezért hálásnak érzem magam.” Sok embert motivál ereje és a pozitív életszemlélete.

A humor egy túlélőeszköz

A fiatal lány népszerűségéhez a szarkasztikus humora is hozzájárul. Gyakran tesz közzé olyan posztokat és képeket, melyeken a kerekesszékes életére tett vicces utalások láthatók. Az egyik pólóján például ez a felirat áll: „nyugi, ez csak egy kerekesszék!”

„A humor egy olyan eszköz, ami segíti a túlélést. Gyakran csak a humorral tudom bátorítani magamat, és másokat is így motiválok” – írta Instagram oldalán.

Dolgozik, egyetemre jár és randizik – az élet nem állt meg…

Mandy a Colorado-i Egyetemre járt, és a tanulást a balesete után sem hagyta abba, Jelenleg távoktatásban folytatja a tanulmányait, mellette pedig egy kúria konyháján dolgozik, egy szakács mellett.

A randizással – ahogy meséli -, még nem áll jól, de nem adta fel a reményt, hogy megtalálja azt a fiút, akivel boldog lehet. A baleset után még jó ideig nem mert ismerkedni, de egy YouTube videó megnézése után, –  amelyben egy mozgássérült lány mesél arról, hogy így is lehet randizni – átlendítette a kezdeti nehézségeken.

„A fogyatékossággal való találkozás mindenki számára furcsa, és általában meg kell mutatnom az embereknek, hogy valójában, nincs ezzel semmi baj. Na persze mindezt a szarkasztikus humorral teszem, így próbálom bátorítani őket, hogy ők is elfogadják a helyzetet.”

Megmászta a Manitou-hegy 2700 lépcsőjét

„Nem szeretek magamra mozgássérültként tekinteni” – mondja.  – Inkább csak egyfajta másságként élem meg ezt a helyzetet.”

Mandy kirándul, hegyet mászik és különleges kihívásokat is teljesített: ő az első, mindkét végtagját elvesztett nő, aki megmászta a coloradói Manitou-hegy túraútvonalának 2700 lépcsőjét. Csak kezeit használta, és a fenekére támaszkodva kúszott fel egészen a csúcsig.

„Azért csináltam végig ezt a kihívást, hogy reményt adjak az embereknek, amikor nehéz időszakon mennek keresztül. Hogy mindenkit motiváljak arra, hogy az elesés után fel lehet állni. Ha nem megy, akkor kússzál, de menj tovább.”

Fazakas Virág

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »