Mire figyeljünk a reptéri parkolásnál?

máj 2 • LifeStyle • Impress Magazin

Utazásaink előtt számtalan dolgot meg kell terveznünk, legyen szó akár a szállás lefoglalásáról, a program megtervezéséről, illetve csomagunk összeállításáról. A reptérre történő kijutás általában az utolsók között jut az utasok eszébe, pedig nem mindegy, hogyan kezdjük meg a vakációnkat. 

Cikkünkben adunk pár hasznos tippet, amelyből megtudhatod, hogyan indulhat kellemesebben az utazás. 

Foglaljunk időben!

Ha saját autónkkal szeretnénk érkezni a repülőtérre, nem árt mielőbb megoldani a reptéri parkolás problémáját. Fontos, hogy időben válasszuk ki a szimpatikus parkolót, illetve adjuk le a foglalásunkat. Ez nemcsak azért lehet előnyös, hogy ne maradjunk le a jó helyekről, ha korán adjuk le az igényünket, kihasználhatjuk az esetleges előfoglalási kedvezményeket is. 

A Budapest Reptér Parkoló szolgáltatása egyszerűen, online is lefoglalható, ráadásul a weboldalon található kalkulátor segítségével már előzetesen is tájékoztatást kaphatunk a várható költségekről. Ehhez nincs másra szükségünk, mint megadni az utazásunk kezdetét, illetve végét, amiből már ki is tudja számolni a rendszer a parkolási díjat. 

Figyeljünk arra is, hogy amennyiben mégsem lesz szükségünk a szolgáltatásra, idejében tájékoztassuk erről a parkoló munkatársait, és mondjuk le a foglalásunkat. Ez a legtöbb helyen megtehető teljesen díjmentesen, ezzel pedig nem vesszük el másoktól az értékes helyeket. 

Válasszuk a számunkra megfelelő parkolót!

Ma már jó néhány reptéri parkoló létezik, ahol ott tudjuk hagyni az autónkat a nyaralás idejére, sokan viszont nem ismerik a köztük lévő különbségeket, így azzal sincsenek tisztában, hogy mi alapján válasszanak. 

Alapvetően 3 fő szempont van, amelyeket érdemes mérlegelni a döntésünk előtt:

  • – A parkolás ára
  • – A parkoló repülőtértől való távolsága
  • – Parkoló ügyfeleinek elégedettsége

Ahogyan azt bemutattuk, a parkolók árai könnyedén kiszámíthatók a szolgáltatók weboldalán megtalálható online kalkulátoroknak köszönhetően. Az ár viszont nem minden, hiszen egy drága szolgáltatás nem feltétlenül jelent egyet a magas minőséggel. Érdemes utánajárni, hogy pontosan mennyi időbe tart megközelíteni a parkolótól a terminált, illetve hogy erre milyen megoldások állnak rendelkezésre. 

A harmadik szempont a parkolóról alkotott vélemények vizsgálata. Ma már rengeteg értékelést olvashatunk az interneten, így a teljes kép kialakítása érdekében érdemes lehet utánaolvasni, mit gondolnak a számunkra szimpatikus szolgáltatóról. 

Milyen egyéb szempontok számíthatnak?

Vannak olyan utasok, akik azért érkeznek autóval a repülőtérre, mert nem szeretnének sokat gyalogolni a csomagjaik társaságában. Ez sajnos sok esetben nem valósul meg, hiszen vannak olyan parkolóhelyek, ahonnan akár 15 percet is sétálnunk kell a terminálig. Sokszor érdemesebb lehet egy kissé távolabbi helyszínt választani, ahonnan kényelmes transzferrel juthatunk el a terminálig. 

Egy utazás sokszor stresszes tud lenni, a reptéri parkolással viszont sokkal nyugodtabban kezdhetjük meg az utunkat.

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »