A Szarvasi Mini-Magyarország Európa legújabb makettparkja

jan 28 • Kult & Art, LifeStyle • Impress Magazin

A makettparkban néhány óra alatt bebarangolhatjuk az egész országot, miközben több száz év történelme és építészete elevenedik meg előttünk.

Mini-Magyarország 2013 áprilisában nyílt meg hazánk legnagyobb arborétumában, a Szarvasi Arborétumban, ahol  gyönyörű természeti környezetben csodálhatjuk meg az ország leghíresebb épületegyütteseinek kicsinyített másait.

Történelmi helyszínek

Az első szakaszban több tucat hazai történelmi helyszín és épület makettje készült el, köztük például a szegedi dóm, a Széchenyi Lánchíd, a kecskeméti Cifrapalota vagy az Egri vár makettje, amely 16. századi, eredeti állapotában mutatja be a várat, és a hozzá kapcsolódó leghíresebb történelmi eseményt, az 1552-es ostromot, az egri vár védőinek a török sereggel vívott hősies csatáját, kicsiben.

Egri vár

Budapest nevezetességei

A makettpark a főváros impozáns épületeit is bemutatja. Az országjáró körút során megcsodálhatjuk többek között az Operaházat, az Országházat, a Széchenyi Lánchidat, és a Hősök terét.

Kastélyok, várak és bazilikák a parkban

A parkban felépült továbbá az Esztergomi bazilika, a Debreceni református nagytemplom, a Gyulai vár, a Diósgyőri vár, az Egri vár, az Esztergomi bazilika makettje.

Esztergomi bazilika

Megcsodálhatjuk hazánk legszebb kastélyait is, a Fertődi Eszterházy-kastélyt és a Gödöllői Grassalkovich kastélyt is kicsiben. A Szegedi dóm és a Tihanyi apátság szintén kiemelt látványosság.

Tihanyi apátság

Tihanyi apátság

A park folyamatosan új építményekkel bővül, 2014 tavaszán már mintegy félszáz makett lesz a parkban.

Ezt a cikket elolvashatod ANGOLUL is: itt

Zentai Bogi

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »