Milyen funkciókat remélhetünk ma egy beépíthető hűtőszekrénytől?

máj 5 • LifeStyle • Impress Magazin

A nagyobb háztartási berendezések megvásárlása egyáltalán nem egyszerű feladat, már csak azért sem, mert komolyabb kiadást jelentenek, miközben képükben voltaképpen egy hosszú távú befektetésről is döntünk. Legalábbis ideális esetben.

Válasszuk a minőséget!

Egy átlagos háztartásba is érdemes jól működő háztartási eszközöket vásárolni, hiszen olcsó húsnak híg a leve, ezt mindannyian tudjuk, azaz ha silány minőség mellett döntünk, utólag könnyen előfordulhat, hogy felesleges pénzkidobásként kell elkönyvelnünk magunkban az egészet. Emellett azt is meg kell fontolnunk alaposan, hogy nem járunk-e jobban egy kombinált megoldással. Hűtő esetén ilyen lehet az alulfagyasztós hűtőszekrény, amely egyszerre képes kiváltani a normál hűtő, valamint a fagyasztóláda funkcióját.

Határozzuk meg pontosan, mire van szükségünk!

Egy fagyasztóláda vagy akár egy kisebb fagyasztószekrény is több energiát fogyaszt majd, mintha mindezt egyetlen berendezésben kapnánk meg. Ráadásul előfordulhat, hogy nincs is szükségünk olyan tárolókapacitásra, amit azok képesek nyújtani. Ilyenkor tökéletes megoldás lehet az olyan hűtő, amin belül található fagyasztórekesz. Ilyen például az AEG NSC7P751ES beépíthető készülék is.

Ennek egyébként különlegessége az egyedi méret, ami emiatt a normál méretezésbe nem passzol bele, ellenben képes extra helyet felszabadítani számunkra, így több jut a pakolásra. Azt már nekünk kell eldöntenünk, hogy melyik a fontosabb, illetve át szeretnénk-e variálni a konyhabútorunkat is. Nyilvánvalóan az macera, többletköltség, mégis előfordulhat, hogy még így is megéri nekünk.

Ha pedig új lesz a konyhabútor, akár ennek megfelelően gazdálkodhatunk az extrán megmaradó hellyel.

Innovációk tekintetében is legyünk megfontoltak: mi az, amire szükségünk van?

A GreenZone+ tárolófiók például egy remek lehetőség, ha sok gyümölcsöt és zöldségfélét tárolunk a hűtőszekrényben. Ideális lesz ugyanis a páraszint, ez pedig megnöveli azt, hogy meddig lesznek eltarthatóak, de arra is hatással van, hogy mennyire lesz jó állapotban, akár a vitamintartalom is sokkal magasabb maradhat hosszabb időn keresztül, mint enélkül a funkció nélkül.

A No Frost funkcióval rendelkező készülékeknél nem kell tartani attól, hogy fagyni kezdenek, és a leolvasztásról is automatikusan gondoskodnak. A Dynamic Air azt jelenti, hogy folyamatosan mozog a levegő a készülék belső terében, így sokkal egyenletesebb hűtést kapunk, és az ajtónyitás is kevésbé lesz hatással az ideális hőmérsékletre. 

Igény szerint érdemes átgondolni, de foglalkozhatunk a rakodótér rugalmasságával, a zajszinttel, illetve azzal is, hogy vannak-e különleges igényeink speciális tárolórekeszekre vonatkozóan. A legfontosabb azonban, amit mindenképpen figyelmet érdemel, az az energiatakarékosság élménye lesz. Ugyanis a hűtőszekrény az egyik legnagyobb energiafogyasztónk az otthonunkban, ezért fontos, hogy bölcsen válasszunk megfelelő modellt!

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »