Hogyan ápold a bőrödet nyáron?

máj 5 • LifeStyle • Impress Magazin

A hosszú, hideg téli hónapok után mindannyian várjuk a nyarat, a melengető napsütést, ami köztudottan káros az arcbőrre, különösen megfelelő védelem hiányában, kiszáríthatja azt, ráncokat és pigmentfoltokat okoz, így tenni kell ellene!

A tudatos bőrápolásnak télen-nyáron része a fényvédelem, hiszen az UV-sugárzás és a monitorok, okostelefonok kék fénye nap mint nap károsítja a bőrünket. Így akik ezt a rutint követik, azoknak is van e tekintetben dolguk, ugyanis erősebb védelemre van szükségük a nyári időszak alatt, továbbá ajánlott némileg módosítani a bőrápolási rutint. Mutatjuk, miért és milyen hatóanyagok javasoltak!

A legfontosabb a fényvédelem

Nyáron sokan aszalják magukat órákon keresztül a tűző napon, hogy bőrük vonzóan bronzos árnyalatot kapjon, de vajon tudatában vannak annak, hogy a bőr fiatalos megjelenésének egyik legnagyobb ellensége a napsugárzás? Ha nem szeretnéd idő előtt növelni a ráncaid számát, tartózkodj a napozástól, és nappalra mindig használj MediNatural fényvédő arckrémet!

Ennek szükségességét kutatások támasztják alá, amelyek kimutatták, hogy az UV-sugárzás felgyorsítja a bőr öregedését, és a ráncok és pigmentfoltok jelentős hányadáért, továbbá számos, az egészséget is fenyegető bőrelváltozásért a napsugarak felelősek. 

Az antioxidáns és a C-vitamin szérumok növelik a fényvédelem hatékonyságát, így ezeket bátran beiktathatod a nyári arcápolási rutinba, ha eddig még nem tetted.

Szükség van-e nyáron is a bőr hidratálására?

A hidratálás kapcsán érdemes megemlíteni a belső hidratálást, amely a nyári forróságban különösen fontos, hiszen könnyen kiszáradhatunk, ezért mindig legyen nálunk a kulacsunk, ha lehet vízzel vagy cukormentes limonádéval töltve. 

A bőr hidratáltsága az egészséges működés és a fiatalos megjelenés miatt is szükséges, és bőrtípustól függően külsőleg is támogatni kell. Nyáron azonban általában a könnyedebb formulák is megfelelőek, de például a zsíros bőrűek számára egy hidratáló tonik is elegendő lehet. Ha napközben jól esik felfrissíteni a bőrödet, az arczselék és permetek kellemesek lehetnek. A szérumokat ugyanúgy használhatod, mint eddig, de arra figyelj, hogy a retinolt este alkalmazd, mert a fény hatására veszít a hatékonyságából. Tapasztald ki, mire van szüksége a bőrödnek a ragyogó megjelenés érdekében!

Hámlasszak, vagy sem?

A hámlasztás megújítja a bőrt, így számos bőrprobléma esetén jótékony hatású, úgyhogy a nyári szezonban is alkalmazd heti 2-3-szor az esti rutin részeként, azonban tengerparton nyaralva elhagyhatod. 

Sokan tudják úgy, hogy a kémiai hámlasztók fényérzékenyítenek. A BHA és a PHA nincs ilyen hatással a bőrre, azonban az AHA érzékenyebbé teszi a bőrt, de ha a fényvédelemről nem feledkezel meg, ráadásul magasabb SPF számú fényvédőt használsz, nem jelent gondot. Nyugodtan folytathatod a megszokott rutinodat, használhatod a kedvenc hámlasztódat. 

Nyáron is pihenj, és aludj sokat, hidratálj, mozogj rendszeresen, egyél sok friss zöldséget és gyümölcsöt, és élvezd ezek jótékony hatását a bőrödön!

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »