Igényes és esztétikus teraszburkolat egyszerűen, házilag

máj 5 • LifeStyle • Impress Magazin

A méltán népszerű WPC teraszburkolatok új generációja, a Klikk WPC burkolat nagyszerű lehetőséget kínál azok számára, akik a kültér megújítása vagy kialakítása mellett döntenek, és nem szeretnék szakember segítségét igénybe venni.

Egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek azok a rendszerek, amelyek házilagos kivitelezést tesznek lehetővé, ugyanis ezáltal megspórolhatjuk a szakmunka költségét, illetve akár egy hétvége alatt is elkészülhetünk a parkettával, teraszburkolattal, kerítéssel és más szerkezetekkel. De a klikkes wpc kültéri burkolat további előnyöket is kínál, ismerd meg ezt a nagyszerű konstrukciót, és szépítsd meg a környezetedet!

Burkold le, de mivel?

A szilárd burkolat legnagyobb előnye, hogy esős időben is használhatóvá teszi a teraszokat, valamint stabil alapot képez a kint tartózkodás kényelmét nyújtó kerti bútorok számára.

Hogy milyen burkolat lesz számunkra a megfelelő, az egyrészt ízlés dolga, másrészt a preferenciáink és a rendelkezésre álló összeg döntenek róla. A kerámia- és kőburkolatok rendkívül tartósak, vízállóak, stílusosak lehetnek, de sokak számára ridegnek hatnak, illetve csapadékos időben csúszóssá válhatnak.

A legnagyobb kockázatuk azonban a kivitelezés, ugyanis a legjobb minőségű burkolólapok is lerakhatók olyan silány minőségben és szakszerűtlenül, hogy elmozdulhatnak, illetve télen felfagyhatnak. A faburkolatok barátságosak, otthonosak, azonban rendszeres utókezelés hiányában tönkremennek, kifakulnak, vetemednek, korhadnak, illetve szálkásodnak. A korszerű fa-műanyag kompozit WPC teraszburkolat ugyanakkor a fához hasonló megjelenést, csúszásmentes felületet, karbantartás nélkül is hosszú élettartamot garantál. 

Amit a WPC-ről tudni illik

Az újrahasznosított farostból és műanyagból, adalékanyagok hozzáadásával magas hőmérsékleten és nagy nyomáson préselt WPC panelek számos előnyös tulajdonsággal rendelkeznek. Ötvözik a főbb alapanyagok legjobb tulajdonságait. Az így nyert kompozit anyag rendkívül időjárásálló, UV- és vízálló, továbbá szín- és formatartó, nem szálkásodik. Számos árnyalatban kapható, így mindenki megtalálhatja a számára megfelelő színt. Könnyen megmunkálható, házilagos kivitelezésre is nagyszerű.

A standard típusú WPC teraszburkolat mindkét oldalán bordázott felületű, így csúszásmentes felületet képez. A prémium panelek egyik oldalon bordázottak, másik oldalukon faerezetes mintával készülnek. 

Válaszd a klikkes WPC kültéri burkolatot!

A klikkes technológia lehetővé teszi, hogy az eddigieknél még egyszerűbben és gyorsabban, ragasztóanyag nélkül, az egyes elemek egymásba pattintásával mi magunk burkolhassuk le a teraszokat. A rendszer famintázatú, négyzet formájú, egymásba illeszthető burkolólapokat tartalmaz. 

Legnagyobb előnye, hogy a fektetéshez párnafákat nem igényel, így rendszermagassága lényegesen alacsonyabb, mint a hagyományos WPC teraszburkolatoké. Emiatt helyhiány esetén, illetve meglévő burkolatra rakva sem okoz problémát az elhelyezése.

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »