Hatalmas Miki egér-naperőmű épült a floridai Disneyland-ben

jún 17 • ÖKO-világ • Impress Magazin

Zöldre váltott Disneyland is – mostantól napenergia működteti az egész parkot, a vonatok pedig újrahasznosított sütőolajjal működnek.

A napenergiát szolgáltató hatalmas mesefigura hivatalosan is megkezdte működését, mely része a Disneyland 2050-ig megvalósuló nagyszabású környezetvédelmi célkitűzésének.

Disneyland 50 %-al csökkenti a széndioxid kibocsátást

A Miki egér formájú naperőmű mostantól megújuló energiával látja el a világ egyik legnagyobb szórakoztató központját, és a környező hoteleket is. A Disney Park bizonyos területein már 1982 óta használnak napenergiát, az új, Miki egeres naperőmű, mely az USA egyik legnagyobb megújuló energiát szolgáltató projektje, azonban az egész park működéséhez biztosítja a napenergiát.

1101

A vonatok újrahasznosított sütőolajjal működnek

A Disney park tavaly bejelentette, hogy 2050-re 50 %-al szeretné csökkenteni a széndioxid kibocsátást. Ennek a nagyszabású környezetvédelmi projektnek része a Miki egér naperőmű.

A 48 ezer napelemből álló gigantikus Miki egér-naperőmű, mely még az űrből is látszik, nagy mértékben csökkenti majd a Disney park ökológiai lábnyomát. A mesefigurás naperőmű mellett a másik újdonság, hogy mostantól a Disneyland területén közlekedő vonatok újrahasznosított sütőolajból előállított biodízellel működnek.

Zentai Bogi

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »