A sóval rajzolt szem inverze tökéletesen élethű lesz

jún 13 • Kult & Art • Impress Magazin

Tökéletesen élethű szemet alkotott egy sógrafikákat készítő művész, aki ceruzák és festékek helyett kizárólag asztali sót használ képei megrajzolásához.

Dino Tomic csalt-art művész a homokgrafikákhoz hasonló technikával alkot különleges képeket. A szórópalackban azonban színes homok helyett kizárólag hófehér asztali só található. Képein ennek köszönhetően a fekete és a fehér kontraszt dominál.

11

Több órán át tartó alkotás

A több óráig tartó alkotáshoz a finom szemcsés sót aprólékosan szórja a fekete alapra, így rajzolódik ki a végső forma. A vonalak ebben az esetben a művész nem húzza, hanem szórja, ez a technika lényege. A több órán át tartó alkotás hihetetlen türelmet és összpontosítást igényel.

Sómandalák, sógrafikák és sóporték

A részletes kidolgozáshoz Tomic egy előre megrajzolt grafikát használt. Miután elkészült a szem, fénykép készült róla, majd egy hirtelen ötlettel vezérelve Tomic átalakította a képet a fordítottjára. Az inverz képen az eredetileg fehér részek feketére változtak a feketék pedig fehérre. „Ez a változás azonban lenyűgöző látványt csalt ki a sógrafikából. Hirtelen egy teljesen élethű kép tárult a szemem elé,” mondta Tomic.

01112

13

14

15

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »