Paradicsomos mexikói kréker – kenyér helyett is tökéletes

ápr 28 • Fűszer • Impress Magazin

A mexikói kréker tulajdonképpen egy gluténmentes kenyér, amit a tápanyagban gazdag kinoából készítenek, ezért nagyon egészséges. Kenyér helyett is fogyaszthatjuk.

A mexikói kinoa-kenyér az inkák ősi gabonájából, a kinoából készül, ezért nagyon tápláló és egészséges.

Kinoa az inkák ősi gabonája

A kionoa rengeteg ásványi anyagot tartalmaz, és magas a fehérjetartalma is. A kinoa-krékert, vagy kenyérhelyettesítőt nagyon könnyű elkészíteni, vegánok és gluténmentes étrendet követők is fogyaszthatják.

Hozzávalók:

135 g kinoa

4 ek paradicsompüré (sűrített paradicsom)

1 gerezd fokhagyma

½ tk bors

½ tk sütőpor

½ tk kurkuma

240 ml víz

Feltét:

2 ek kukorica

2 ek vörösbab

1 kisebb lilahagyma (karikákra szelve)

Tálaláshoz:

Avokádó szeletek

Petrezselyem vagy koriander levelek

Frissen facsart citromlé

Elkészítése:

Mossuk át bő vízzel a kinoát, majd áztassuk be egy fél órára.

Melegítsük elő a sütőt 230 fokra.

A kréker összes hozzávalóját tegyük egy turmixgépbe, és keverjük simára.

Öntsük egy sütőpapírral bélelt 24×24 cm-es tepsibe, majd szórjuk a tetejére a kukoricát, a babot és a hagymakarikákat.

Süssük 20-25 percig.

Vegyük ki a sütőből, és várjuk meg, amíg kihűl, majd óvatosan távolítsuk el a sütőpapírt az aljáról.

A mexikói kenyeret tálalhatjuk avokádó szeletekkel, vagy akár tehetünk rá avokádókrémet vagy humuszt, illetve önmagában is fogyaszthatjuk friss zöldségekkel.

Hűtőszekrényben tárolva 3 napig eláll.

4 egyszerű és finom gluténmentes kenyér – fehérjedús összetevőkből

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »