Metrókocsikban láthatók a MOME hallgatóinak diplomamunkái

szept 17 • Kult & Art • Impress Magazin

Jövő/Jelen címmel rendhagyó kiállítás nyílt a 2-es, 3-as és 4-es budapesti metróvonalak szerelvényeiben fiatal művészek alkotásaiból.

A metrókocsik falain a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) elmúlt években végzett hallgatóinak a városi élet ihlette diplomamunkáiból láthat képeket az utazóközönség.

Ilyen a városi élet…

A metrókocsi-tárlaton” kiállított képeken fiatal művészek vallanak a városi élettel kapcsolatos illúzióikról, ötleteikről, gondolataikról. A kiállítási anyag több mint 30 projektet mutat be, amely számot ad a MOME széles oktatási portfóliójáról, felölelve azt az építészettől az animációig, a tárgytervezéstől a textil- és divattervezésen át számos területet érintve.

Az utazóközönség a bemutatott terveken keresztül megtapasztalhatja, hogy a dizájn, mint kifejezési forma, sokkal többet takar annál, mint amit a napi szóhasználatban gondolunk erről: nemcsak luxustermékeket közvetítő plusz hozzáadott érték, nemcsak felületeket kezelő esztétikum, hanem egy olyan gondolkodási rendszert is magában foglal, amely egy város életének, élhetőségének meghatározásában is elsődleges szerepet játszik.

A diplomamunkák koncepcióiból szemezgető képeket szeptember 15. és november 15. között, a MetroArt Galéria plakátjain láthatja a közönség. Erdélyi Tamás diplomamunkaként készített teherszállító riksája a megnyitó helyszínén, a Puskás Ferenc Stadion metrómegállóban látható.

Zentai Bogi
Fotók: (MOME) Majtényi Mihály

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »