Mese tanséta várja a gyerekeket a vácrátóti botanikus kertben

ápr 3 • LifeStyle • Impress Magazin

Nyolc állomásból álló mese tansétával várják a gyerekeket a vácrátóti botanikus kertben, a növények mesebirodalmában.

A gyerekek egy-egy növény – például a cukorjuhar, a nárcisz, a bambusz, a nyírfa vagy a fűz – mellett rövid történetet találnak.

A mesék révén megismerhetik többek között a bambuszban talált lány történetét, megtudhatják, hogy mi a lustaság átka, mi történt az ifjú Narkisszosszal, amikor meglátta magát a víztükörben.

A növények mesés birodalma

A meséket követő ismertetőkből a nagyobbak azt is megtanulhatják például, hogy a bambuszok többsége életében csak egyszer virágzik, hogy a cukorjuhar levele szerepel Kanada címerében és hogy a közönséges nyírfa sem közönséges növény, kérgét az első világháború idején a katonák tábori levelezőlapnak használták.

A történeteket a Nemzeti Botanikus Kert kurátora, Fráter Erzsébet által írt két könyvből, az Erzsébet királyné esete a rozmaringgal és a Mesés növények, növényes mesék című mesekönyvekből válogatták, amelyek különböző földrészek népeinek növényes mondáit, mítoszait, anekdotáit dolgozza fel.

A nyolc ponton elhelyezett táblákat felkeresve a látogatók másfél óra alatt bejárhatják a kertet, érintve az ismét nyitva lévő üvegházat. A növények mesés birodalmának felfedezésében térkép és tájékoztató is segít.

További információk: www.botanikuskert.hu

Zentai Bogi

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »