Budapesten koncertezik a táncoló-hegedűművész Lindsey Stirling (videó)

ápr 2 • Kult & Art • Impress Magazin

Lindsey repertoárjában a klasszikus zenétől a hip-hopon át a dubstepig számos műfaj megtalálható, és produkcióját olykor akrobatikus tánccal egészíti ki.

A több száz milliós YouTube-nézettséget és Billboard listát vezető dalokat is magáénak tudó előadó világszerte teltházas koncerteket ad. A művészt július 4-én, a Papp László Budapest Sportarénában láthatja a magyar közönség.

Ősi kelta elemek és egy misztikus világ

Stirling egy arizonai mormon közösségben nőtt fel, ahol klasszikus zenei nevelésben részesült. A hegedű iránt érzett szeretete később se múlt el, zenei világában a kelta népzene és a modernkor klasszikusai találkoznak a dance-szel és az elektronikus zenével.

Lindsey azonos nevű debütáló albumán 12 saját dal található, többek közt a Crystallize című sláger is. Az album Németországban, Lengyelországban platinalemez, Svájcban pedig aranylemez lett, vezette a Billboard dance/elektronikus-, valamint a klasszikus album listáját, a Billboard Top 200-as rangsorában pedig 22. helyezést érte el.

2014-ben jelent meg új, Shatter Me című albuma, ami rögtön a Billboard Top 200-as listájának második helyén nyitott. A lemezen található dalok többsége az előadó saját szerzeménye, de közös dalok is szerepelnek rajta például a Grammy-győztes Halestorm énekesével, Lzzy Hale-vel és a The Voice második helyezettjével, Dia Framptonnal, a Meg & Dia-ból.

Zentai Bogi

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »