Merész freskók egy gyártelepen

aug 31 • Kult & Art • Impress Magazin

A vancouveri Granville sziget gyártelepén 6 óriási ipari konténerre festettek színes képeket egy művészeti projekt keretében.

Az Os Gomeos csapat nagy átalakításba fogott Kanadában. Az „óriások” elnevezésű projekt alkalmából hat henger alakú fémkonténert festettek át. A vidám, színes képek több mint 7200 négyzetméter felületű ipari konténerre kerültek.

Egy elhagyatott ipartelep megújítása

A brazil testvér duó számára is izgalmas kihívást jelentett a feladat: egy ipartelep megújítása. Az óceán partján lévő cementgyár kifestése egy hatalmas public art munka volt. A 23 méter magas konténerek teljes felületét befestették. A 7200 négyzetméter nagyságú festmény a csapat eddigi legnagyobb szabadtéri alkotása. A látványos vizuális alkotás a világhírű nyilvános piac, az Emily Carr Egyetem és a kikötő közvetlen szomszédságában található, mely évente közel 10 millió látogatót vonz.

11

A világ több pontján

Az Os Gomeos „óriások” projektje több országban is megvalósult már. A brazil alkotó párostól Görögország, Egyesült Államok, Lengyelország, Portugália, Hollandia, Brazília és Anglia is kapott egy-egy alkotást, Vancouver azonban annyiban különbözik mindegyiktől, hogy a hagyományos sík felületek helyett itt hat henger alakú ipari konténerre kerültek a festmények.

22

 Zentai Bogi

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »