Menjek vagy maradjak? – a szakítás megfelelő időpontja

jún 20 • Psziché • Impress Magazin

Ha a kapcsolatodban már több a szenvedés, mint az öröm, ha több a fájdalom, mint a boldogság, akkor itt az ideje a mérlegelésnek.

A mérlegelés nem könnyű feladat, mert hajlamosak vagyunk ilyenkor a régi szép emlékeket is belekeverni a pakliba. Ez azonban hamis képet ad. Próbálj csak a közelmúltra és a jelenre koncentrálni.

Ha arra a felismerésre jutsz, hogy a párod már nem tud számodra semmit nyújtani, vagy te már nem vagy hajlandó több áldozatot hozni, akkor a helyzet egyértelmű. Hasonló a helyzet akkor is, ha túlságosan más irányba változtatok, vagy egyikőtök félrelépett és már nincs visszaút.

Szakítás hibáztatás nélkül – nem könnyű

Nem könnyű ellenállni a kísértésnek, hogy a másikat okold mindenért. „Sosem szerettél igazán”, „A munkád mindig fontosabb volt nálam”, „Sosem tetted túl magadat az első szerelmeden”, stb… Az sem jó azonban, ha a másik végletbe esel, és mindenért önmagadat okolod. Lehet, hogy úgy érzed, nem tudtál megfelelni a másik elvárásainak, és ezért futott zátonyra a kapcsolat, mégsem célravezető, ha elkezded hibáztatni magad.

Nem számít, hogy kinek a hibája az, hogy már nem érzed jól magad a kapcsolatban. Ha sikerül mindezt hibáztatás nélkül tálalnod, azzal sok fölösleges fájdalmat spórolsz meg mindkettőtök számára.

Amikor elárasztanak a miértek…

Amikor vége egy kapcsolatnak, általában elárasztanak minket a miértek. Ezekre a kérdésekre azonban sokszor nincs válasz. Koncentrálj inkább arra, hogy úgy váljatok el, hogy mindketten sérelmek és harag nélkül tudjátok tovább élni az életet.

Néha egy tökéletesen jól működő kapcsolat csak egy bizonyos ideig tart. Ez nem jelenti azt, hogy bárki, akár te elrontottál volna valamit, talán csak annyit, hogy nem szólt hosszú távra ez a szerelem.

A miértek gyakran a ködös homályba vesznek. Ha azon rágódsz, hogy miért alakultak így a dolgok, azzal a múlt fájdalma fogva tart, ami megakadályoz abban, hogy továbblépj. A szakítás után minél hamarabb zárd le a múltat, mert ezzel tudsz a legtöbbet tenni önmagadért.

 Vida Hajni

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »