Könyves csacsifogat és könyvsimogató az állatkertben

jún 21 • LifeStyle • Impress Magazin

Könyvekkel megpakolt csacsifogat és könyvsimogató várja a látogatókat péntektől vasárnapig a Fővárosi Állat- és Növénykertben.

Az Állati (jó) könyvtár elnevezésű rendezvénnyel ünnepli az állatkertben üzemelő Mozgó Könyvtár elindításának 100. évfordulóját.

Állati (jó) könyvtár   

A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az állatkert 100 évvel ezelőtt indította az állatkerti Mozgó Könyvtárat azzal a céllal, hogy az állatkert látogatóit érdekes természetismereti olvasmányokkal lássák el egy mozgó könyvtár, a csacsifogat segítségével.

A sikeres vállalkozás centenáriuma alkalmából az idén 110 éves Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár újra beköltözik az állatkertbe, hogy az olvasást népszerűsítő akció keretében a hajdani jármű rekonstruált változatával felelevenítse a száz évvel ezelőtti hagyományt.

Könyvsimogató, felolvasások, illat-és hangfelismerés

Az egykori ötös számú mozgókönyvtár májustól szeptemberig működött, de csak jó időben. A mobil bibliotéka ötlete Lendl Adolf egykori állatkerti igazgatótól származott és 1914. május 1-jétől az állatkert ceyloni törpe szamara vontatta a mintegy két-háromszáz kötettel megrakott kiskocsit, amelyről természetismereti és szépirodalmi kiadványokat egyaránt lehetett kölcsönözni. Az állatkerti séta után a kijáratnál lehetett leadni a kölcsönkönyveket, de a beiratkozott olvasók haza is vihették azokat.

Az Állati (jó) könyvtár elnevezésű akció keretében a hajdani mozgó könyvtár rekonstruált változata mellett felolvasások, könyvsimogató, jelmezes kakasviadal, illat- és állathang-felismerés, valamint kézműves foglalkozások várják a látogatókat.

MTI/ Zentai Bogi

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »