Melyek a legjobb, otthonról végezhető munkák introvertáltak számára?

ápr 5 • LifeStyle • Impress Magazin

Ki ne szeretne egész nap otthon lenni, otthonról dolgozni? – gondolják azok, akik nehezebben teremtenek kapcsolatot, visszahúzódóak, inkább egyedül vannak, és kerülik a társaságot. Ők az introvertáltak.

Jó hír nekik, hogy ma már léteznek olyan otthonról végezhető munkák, amelyekből jól meg lehet élni. Ezeket gyűjtötte össze egy népszerű oldal: a The Bright Academy home office listájából válogattunk.

1.) Grafikus

Napjaink egyik legnépszerűbb állásáról van szó, ez kimondottan javasolható introvertáltaknak is. Itt ugyanis minimálisan kell csak kommunikálni másokkal, egy-két ügyféllel kell csak egyeztetni, esetleg az ügynökség vezetőjével, ha nem egyéni vállalkozóként dolgozik valaki.

A grafikus tanfolyam a The Bright Academy oldalán is elérhető, könnyen elvégezhető. Ha van némi kreativitásod, szereted a monoton munkákat, értesz egy kicsit a számítástechnikához, akkor próbáld ki magad ezen a területen.

2.) Webdesigner

A grafikustól nem oly távol álló szakma a webdesigner, ez is végezhető home office-ban, és jól is lehet vele keresni. Kicsivel több affinitást igényel, ami a számítástechnikát illeti, de ha ezzel nincs gondod, akkor célszerű elkezdeni a tanfolyamot.

Az említett oldalon minden hasznos információt megtalálsz a képzésekkel kapcsolatban: jó hír, hogy ezek elvégzéséhez sem kell kimozdulnod otthonról, tanulhatsz önállóan, nem kell másokra várnod, másokkal kommunikálnod közben.

3.) Kreatív szövegíró

Ha nem a rajzolás vonz, hanem inkább az írás, akkor legyél szövegíró! A marketingesek között az egyik legfontosabb szerepe a szövegíróknak van, hiszen az ő tudásuk kell ahhoz, hogy egy termékre, szolgáltatásra felfigyeljenek az emberek.

A munka nem nehéz, és jól fizet, a kapcsolatot a megbízókkal lehet e-mailen keresztül is tartani. Igazi introvertáltaknak való munka ez!

4.) Online marketing szakember

Ha egy kicsit azért pörgősebb vagy, nem feltétlenül akarsz elbújni, akkor marketinges szakemberként is kipróbálhatod magad. Ez már kicsit összetettebb feladatokkal jár, általában az ügyféltől függ, mire van igény.

Ide tartoznak a social media menedzserek is, de az account vagy projekt menedzserek is végeznek marketinges feladatokat. Sőt! Egyesek a SEO szakembereket is a marketingesek közé sorolják. Lehet, hogy TikTok-videókat kell majd készítened, vagy Facebook-hirdetéseket gyártanod, esetleg versenytársakról információt gyűjteni – ki tudja?

Végezd el a TBA kapcsolódó tanfolyamát, hogy minden eshetőségre felkészülhess!

5.) Programozó

A végére hagytuk a legkeresettebb szakmát: a programozót. Valójában ez egy általános fogalom, hiszen többféle programnyelv is létezik, minél többet elsajátítasz, annál jobb helyzetbe kerülhetsz a munkaerő-piacon.

Kezdd el a tanulást most, és hamarosan meg is szerezheted álmaid állását, esetleg indíts saját vállalkozást! Haladhatsz a saját tempódban.

Tudjuk, hogy introvertáltnak lenni nem könnyű, de szerencsére ma már vannak jól fizető, otthonról végezhető munkák, amik egyszerűbbé teszik az életet.

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »