Megnyílt az ország első dinoszauruszparkja

máj 2 • LifeStyle • Impress Magazin

Az élethű dinoszauruszokat bemutató park őshüllőit a Jurassic Park-filmekben látható dinoszauruszokat gyártó cég készítette.

A Balaton-felvidéki Reziben kialakított Dino- és Kalandparkban tucatnyi, az eredetivel azonos nagyságú dinoszauruszt láthatnak a látogatók. Az őshüllők mozgatják a végtagjaikat, a fejüket, pislognak és hangot is adnak.

Kalandpark nem csak gyerekeknek

Ugyanaz a cég gyártotta Kínában a mozgó őshüllőket, amelyik a Jurassic Park-filmek számára készítette az abban látott állatokat. Magyarországon ez az első ilyen park, de a környező országokban is csak néhány helyen található hasonló létesítmény. A hatalmas őshüllők elemeit hajóval, konténerekben szállították Európába és a helyszínen szerelték össze.

Fotó: MTI/ Varga György

Fotó: MTI/ Varga György

A település határában található parkban a dinoszauruszok mellett felnőtteknek is szánt kötélpálya, vizes szörfszimulátor, csónakázó medencék és mászóknak felállított sziklatorony is áll. A parkot azonban szeretnék továbbfejleszteni, a most legnagyobb, hét méter magas Brachioszaurusz mellett jövőre egy 16 méter magas és 40 méter hosszú őshüllővel is gyarapodik a látnivalók sora.

MTI/ Zentai Bogi

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »