Megfilmesítik a Tigris és sárkány előtörténetét

ápr 24 • Kult & Art • Impress Magazin

A The Green Destiny (A Zöld Végzet) című harcművészeti szuperprodukcióban ismét Michelle Yeoh ölti magára a női harcos, Jü Su Lien szerepét.

A 2000-ben megjelent Tigris és sárkány minden idők egyik legsikeresebb ázsiai filmje. 2001-ben elnyerte a legjobb idegen nyelvű filmnek járó Oscar-díjat, és további három technikai kategóriában is diadalmaskodott.  A rendező Ang Lee kifinomult technológiát alkalmazva tette lehetővé, hogy a szereplők a gravitációt meghazudtoló mutatványokat adjanak elő.

Ismét lenyűgöző helyszínek

A szerelmi történettel fűszerezett harcművészeti eposz előtörténetét ismét lenyűgöző helyszíneken forgatják. A forgatási munkálatok idén júliusban kezdődnek Új-Zélandon, számos látványos szuperprodukció helyszínén.

A forgatást várhatóan az új-zélandi Aucklandben kezdik, majd további két hétig fognak Kínában forgatni. A mozit a kínai Jüen Vo-ping rendezi, aki annak idején a Tigris és sárkány harcművészeti-, illetve akciójeleneteit koreografálta.

A Tigris és Sárkány film alapjául Vang Tulu kínai író ötrészes regénysorozatának (Crane Iron Pentalogy) negyedik kötete szolgált. Az előtörténet Vang sorozatának ötödik részére épül.

Zentai Bogi

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »