Budapest 100 – Fedezd fel Budapest rejtett építészeti értékeit!

ápr 25 • Kult & Art • Impress Magazin

Balkonszépségversennyel, érdekes történetekkel, slam poerty-vel várják az érdeklődőket a 100 éves budapesti házak.

A hétvégén (április 26-27.) rendezik meg a fővárosban a Budapest 100 elnevezésű rendezvényt, a 100 éves budapesti házak ünnepét, amelynek keretében 45, építésének 100. évfordulóját ünneplő lakóház és 14 intézmény várja nyitott kapukkal az érdeklődőket.

Minden háznak története van

A házaknak személyes történetük van, hiszen múltjukban minden lakó nyomot hagy. A falak megannyi titkot és emléket őriznek. A 100 éves házak ünnepén ezek is felidézésre kerülnek.

A programok között lesz közösségi kiskertültetés, az egyik helyszínen egy 100 éves lakó várja a látogatókat, másutt az építtető dédunokája, vagy híres énekes, festő, fotós részvétele színesíti a programot. Több épületben egyetemisták és építészek szakmai szempontból is segítik a 100 éves történetek felidézését.

Több helyen kóstolhatnak az érdeklődők 100 évvel ezelőtti receptek alapján készült süteményeket, máshol fotókiállítással mutatják be a házak születését és történetét, de lesznek helyszínbejárások, teadélutánok és tematikus túrákat is szerveznek a biciklis városnéző kirándulások mellett.

A Budapest100 nemcsak a műemlékekről szól, hanem odafigyel a rejtett építészeti értékekre és az épített környezetre is.

Helyszínek és részletes program: www.budapest100.hu/programok/programok_2014

Ezt a cikket elolvashatod ANGOLUL is: itt

Tihanyi Petra

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »