Még csak öt éves, de már pilóta

szept 10 • LifeStyle • Impress Magazin

Egy kínai kisfiú sorra dönti meg a rekordokat különös teljesítményeivel. Még csak öt éves, de már repülőt is tud vezetni.

A világ legfiatalabb pilótája Ho Ji-tö különös nevelésben részesül. Édesapját „sas-apaként” emlegetik Kínában, hiszen fiát pátyolgatás helyett komoly kihívásokkal „erősíti”. Az apa szerint fontos, hogy egy gyerek már kiskorában valós tapasztalatokat szerezzen a világban, és fejlessze képességeit.

11szerk

A sajátos módszer szerint nevelkedett kisfiú már több rekordot is megdöntött, átlagon felüli teljesítményeivel. Tavaly augusztusban mindössze tizenöt óra alatt mászta meg a 3776 méter magas Fuji hegyet Japánban, és már négyévesen nemzetközi vitorlásversenyen indult, adta hírül a dailymail.

A „sas apa” módszere

A kisfiú és a „sas-apa” legújabb attrakciója a repülőbemutató volt. A kisfiú több mint negyven percig tartózkodott a levegőben a saját maga vezette repülőn.

Ezzel a produkcióval világrekordot dönthet, a rekordot azonban még nem hitelesítették nemzetközi szinten, mert ehhez először az eseményt rögzítő videók elküldése szükséges.

22szerk

A „sas apa” sokszor hangoztatott nevelési elve az, hogy gyermekét egészen kicsi korától korántsem könnyű kihívásokkal „erősíti”, és a kezdetektől fogva önálló személyiségként tekint rá. Az iskolák tankönyvi tudást alapul vevő oktatási módszerei helyett a fia érdeklődését, hajlamait veszi figyelembe.

Az apa elmondása szerint a következő kihívás, melyet októberre terveznek, az ország nyugati, alig lakott részén fekvő Csinghaj-Tibet-fennsíki túra lesz, amelyet gyalogosan, biciklin, autón akarnak körbejárni.

Tihanyi Petra

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »